1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 5 měsíci

Mám celoročky Michelin na Volvo XC90, bez problémů najeto téměř 60 000km. Nechápu tu informaci na vodě, protože naopak na vodě jsou mnohem lepší než letní sliky. Taky při jízdě mimo silnice mnohem lépe drží. Pro dobrou zkušenost už je má celá rodina na Kodiaq i Karoq a velká spokojenost. Franta.

1
Před 5 měsíci
Franta Vomáčka

Sliky jsou pro provoz zakázané, takže když už tak semi sliky... A ano, sliky nejsou tak jak jsou koncipované určené na vodu. Když budete někdy v prostoru pro to určený opravdu řešit slušnou letní vs uni na vodě v jasně daných rychlostech, na stejných parametech vzorku, dojdete rychle k závěru, že nemáte pravdu :)

2
Před 5 měsíci

Celoroční pneumatiky mám už druhé a nemohu si je vynachválit. Za každoročně dvoje neuskutečněné přezutí, pokud ročně najezdí člověk do cca 15 000 km, našetří prakticky na nové pneu. Nejsou asi určené pro rally, ale při běžném ježdění v normálních podmínkách jsem ani nepoznal rozdíl. Mohu jenom doporučit.

2
Před 5 měsíci
Miroslav Scheiner

Už mnoho let jezdím celý rok jen na zimních a plná spokojenost bez divadla přezouvání a skladování . . . . . .

Zobrazit další reakci
Před 5 měsíci

Mám přesně tyhle Goodyeary od podzimu místo dvou sad Continentalů na Fordu Focus 2017.

Upřímně jsem od nich čekal víc - na horách mají tendenci klouzat do stran, i když na zmrzlý kopec vyjedou, ale jistota tam není.

Celkově se jízdní vlastnosti auta dost zhoršily oproti tomu, když jsem měl zvlášť letní a zimní pneu. Přijde mi, že jsem tím z auta udělal o třídu horší auto.

Za mě zklamání a znovu bych celoroční nekoupil.

Před 5 měsíci
Lukáš Černohous

Pán je zřejmě testovací řidič, který je zvyklý jezdit vždy na limitu - jinak totiž nemůže zjistit o kolik jsou univerzálky horší než sezónní.

Jen jsem zmaten, že jezdí s olítaným Focusem.

Zobrazit další reakci
Před 5 měsíci

Jezdím na celoročních Nejezdím dálnice jen do 150 km okresky .jsem z jižní Moravy a tu nehrozí nějaké extremy a jezdím běžným tempen.Celořoční naprosta spokojenost i vzhledem k tomu že mám měření tlaku v pneumatikách a přezouváni mi minule poškodilo jeden senzor tak ted mám klid.

11
Před 5 měsíci

Mám taky celoročky,Falkeny.Podobná zkušenost,jako autor.Za 3 roky nájezd cca 30000km,podhúří Jeseníků.Jezdím normálně,v klidu,nikam nespěchám,a nezklamaly.Jen jednou,to napadlo cca 40cm sněhu na silnici,někde i víc,byl prosinec 2022.Tak jsem nikam nejel.Těch pár dní bez auta vydržím.Tím by se ale neprohrabaly ani kvalitní zimáky s řetězy.Jinak si pneumatiky se vším ostatním v pohodě poradily.Je to o řidiči,jeho předvídání,a jak auto používá,žádná pneumatika neumí zázraky.Nic víc.

5
Před 5 měsíci

Milí pisateli, po přečtení ,,Po roce měly přední pneumatiky o 1 mm méně než zadní, i když jsem rotoval sady křížem, aby se rozdíly co nejvíc srovnaly." a pří tom že údajně si jezdil na pneumatikách Michelin CrossClimate 2, mně napadá. Pneumatiky nechává přezouvat ,,neušetří za nenavštěvování pneuservisu", pneumatiky na zadní nápravě nechá točit proti přikázané rotaci, článek je vymyšlenej. Tak která možnost je správná?

Před 5 měsíci

Mám na autě Nokian Tyres Seasonproof 2. V D testu vyšly jako druhé nejlepší a první stály 2* tolik. Zatím dva roky a žádný problém. Za mě držet dvoje pneu a disky když mají omezenou životnost je zbytečné. Kolik lidí ujede za cca 5let 120000 km....

Před 5 měsíci

Asi bych začal tak, že vždy přizpůsobím rychlost a způsob jízdy povětrnostním podmínkám a nebudu psát nesmysly. Jezdím na celoročkách na různých vozidlech více než 10 let a v zimě na sněhu se chovám jak v zimě na sněhu a ne jak dement. V prosinci a lednu tžeba sníh a led očekávám. To saméí v létě při průtrži nezjišťuji že prší ve chvíli kdy mi vodu neberou ani stěrače. On nakonec ten největší problém je mezi volantem a sedačkou.

2
Před 5 měsíci

Celorocni pneu uz jezdim mnoho sezon, najezd cca 60 tis km. Jak mnohokrat zaznelo, maji sve limity, logicky. Takze z principu by melo platit pravidlo - cim mene zkuseny ridic a nizsi najezd, tim spise resit letnimi a zimnimi, ktere jejich nezkusennosti eliminuji. Ale domnivam se, ze bezny ridic s beznym zpusobem jizdy nema sanci poznat rozdily mezi celorocnimi a sezonimi. V diskusich se resi najezd, hloubka dezenu, ale nikdo se nezabyva jejich vlastnostmi z pohledu stari. To je u kazde pneumatiky klicove. Sezoni pneu se vzorkem 5 mm a starim cca 4-5 let ma vyrazne horsi vlatnosti nez celorocni se stejny vzorkem ale max 2 roky stari. A v tom spatruji jejich klicovou vyhodu, pokud je ojedete do 4 mm behem 4 pul sezon. Ta pneumatika si tak zachovava sve klicove vlastnosti z hlediska kvality smesi. Toto tvrzeni nemam pdlozene zadnym objektivnim zkoumanim, pouze zkusenosti vice nez milionu ujetych km behem 40ti let. Urcite by bylo zajimave provest takovy test, vysledky by byly poucne. A na zaver. Zeptejte se jakehokoliv motorkare, na jak starych pneumatikach jezdi ...

1
Před 5 měsíci

tchán na nich jezdí i v horách, zatím neměl problém říkal ani na sněhu. Asi do toho nyní taky půjdu do nějakých kvalitních. Jezdím 15000 za rok, tak do dává smysl než kupovat dvě sady. Dvě sady při tomto nájezdu nikdy nesjedu, to dříve spuchří.

8
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontaktDSA