Také přidám, znáte tu básničku?
"Kdo to tu blije, kdo to tu zvrací?" To Vladimír Iljič za schůze se vrací. Vrací se ze schůze, nalitý jako kára, Naděžda Krupská řve jako kráva : "Vícekrát tě nepustím, národům navzdory, zase se ožereš, vystřelíš z Aurory".
Tak taky jeden:Ptali se Vladimíra Iljiče jestli je lepší mít manželku nebo milenku.Oboje,říká Vladimír Iljič.Manželka si myslí že jste u milenky,milenka si myslí že jste u manželky a vy zatím můžete být v knihovně a učit se,učit se,učit se.A druhý.Výtvarnou soutěž v SSSR vyhrál obraz Lenin ve Finsku.Na obraze jsou mužské a ženské nohy pod dekou.Komise se ptá:"Čí jsou ty ženské nohy?Naděždy Konstantinovny Krupské.A ty mužské?Felixe Dzerdžinského.A kde je ten Lenin?No ve Finsku."
Ten druhý jste mi připomněla jako mě kdysi dobře známý. Mějte se hezky.
V Moskvě je vyhlášena soutěž o největšího znalce žen. Přihlásí se do ní 90letý kozák a domnění, že ví o ženských všechno. Skončil však až druhý, když vyhrál 15letý pionýr Vaska. Kozák se naštve a jede si to s organizátory soutěže vyřídit. Ti mu však řeknou, že si to spolu proberou. Takže první otázka zněla: Kde je žena nejčernější? Vaska odpověděl: V Africe. A co jste odpověděl vy, hanba mluvit. Druhá otázka byla: Co má žena nejradši? Vaska odpověděl: Mír. A co jste odpověděl vy, hanba mluvit. A třetí otázka zněla: Nejdůležitější ženský orgán? Vaska odpověděl: Mezinárodní svaz žen. A co jste odpověděl vy, hanba mluvit, a ještě obrázek jste přikreslil.
Ten mne pobavil.
A když řeknu vtip na Zelenského a na válku na Ukrajině, tak se nebudu muset taky bát, že půjdu do GULAGU??
Ty vtipy řikat nemusíš. Takovej blbeček jako ty je směšnej i tak....
A do gulagu nepujdeš, neboj. Leda tak do léčebny....
Šíření vtipů o Leninovi už zakázané není.
Doba pokročila, nyní je trestné šíření tzv. dezinformací. (dezinformace = vlastní, jiný názor, který není v souladu s názorem těch, kteří mám tu zrovna vládnou.
Vlastní názor zakázaný není, ten si klidně říkat můžete, v tom Vám nikdo nebrání. Ale chtít něčí smrt, nebo obhajovat néčí agresi ano. I když ani to ne, pokud vím, tak za nedávné demonstrace na podporu Ruské federace nikdo zavřený nebyl. Akorát mě udivuje, že lidi, co se bojí říct svůj názor v dobé, kdy se nezavírá ani za podporu agresorů, co napadnou jiný stát, chtéjí zpátky dobu, kdy se lidi zavírali i za poslech neschválené hudby a bylo jim zakázáno se hnout na západ od hranic a při pokusu o to byli buď zavření, nebo zastřelení. Docela mě to připadá nelogické.
Když se lidé dokázali v té době smát "komické dvojici" Pat a Patachon tak proč ne takovým vtipům...
Novináři se ptají babičky která jako malá potkala Lenina. A jaký byl babičko? Co nám budu povídat moc hodný člověk to byl. A babičko jak jste to poznala? Jdu vám kolem jeho dači, on sedí na zápraží před sebou na stole zrcadlo a holil se, když mě viděl řekl dobrý den holčičko a dál se holil. A jak z toho poznáte že byl hodný? Vždyť vám to říkám, holil se, měl v ruce břitvu, vždyť mi mohl klidně podříznout krk a neudělal to.
On:co si dělal včera
Ja:stěhoval ruskou ložnici
On:co se to ruská ložnice
Ja:dva balíky slámy a obraz Lenina
Za ten vtip prý jeden autobusak dostal 2 roky
Z 1968 si pamatuju básničku o ruském bydlení: Do země je velká díra a z ní Ivan tupě zírá. Otep slámy na spaní, jeden hrnec na ... vaření, čtyři špalky ze dřeva, na zdi obraz Brežněva.
Od 60. let pamatuju dost vtipů o Leninovi, ale tenhle jsem neznal. Jeden oblíbený byl o kukačkových hodinách v SSSR. Druhou cenu tam dostaly hodiny, kdy vyběhla kukačka a hlásila "Lenin, Lenin, Lenin!" No a první cenu hodiny, kdy v celou vykoukne Lenin: "Ku-ku!"
Nebo, povídají si 2kamaradi:Hele,ty pojedeš do Moskvy, přivez mi ten myší olej.Co to je,to jsem nikdy neslyšel?Já taky nevím,ale stojí se tam na to fronta a je tam napsáno Maus-oleum.😆
Rus s Američanem v hospodě:
A: u nás je taková svoboda, že se klidně mohu vyčůrat u Bílého domu
R: U nás také , mohu se klidně v poledne vyčůrat u mauzolea
Po dvou hodinách a dvou lahvích vodky:
A: Popravdě sice je u nás je taková svoboda, že se klidně mohu vyčůrat u Bílého domu, ale musím dávat pozor, aby mne neviděl strážný
R: Upřímnost za upřímnost, já se klidně mohu vyčůrat v pravé poledne u mauzolea, ale nesmím si ho vytáhnout
z kalhot.