Hm, srbské žebírko jako restaurační jídlo neznám, ale v době socialistické při socialistickém zásobování bych si dovolil pochybovat o čerstvosti přidaných rajčat a paprik i v létě. Mimo velice drahé restaurace pro cizince a mimo různé místní restaurace, kde dokázali napůl načerno ty čerstvá rajčata a papríky nějak vykšeftovat třeba se známými zahrádkáři.
Všude jinde by v socialistické realitě skoro vždy bylo "bohužel, čerstvé nám nedodali, museli jsme použít konzervované".
Tato poznámka je zcela nesmyslná, přes léto v obchodech OaZ byla právě skoro jen tato zelenina. Ale nebyla průběžně, prodávalo se co zrovna zemědělcům dozrálo a co sklidili. Každý rok jsem za pár korun nakupoval a zavařoval na dobu mimo sezonu. Naopak už dlouho jsem nenarazil na slovenskou papriku která má jinou chuť než dnes prodávané inertní podtržené "výrobky".
Proto autor předem upozorňoval na sezónost v Raj.
Nechapu tu posedlost omyvani kazdeho kusu masa
Co se týče veřejného stravování za socialismu nebo co to tu komunisti budovali to byla hrozná zkušenost která mě poznamenala dodnes
co to je za blivajz na tom mase. ta zelenina má být transparentní a né jako protlak. hnus.