1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 3 měsíci

tohle se nám vymstí... Nechat je růst jak "dříví v lese". I stromky se musejí prořezávat a korigovat. Neříkám, že bychom měli dětí bít, ale nechávat je bez výchovy (protože i pouhé napomenutí působí dítěti trauma) je cesta do pekel...

No, vidím to z vlastní zkušenosti (děti nejsou moje, takže do toho nemužu/nesmím) zasahovat, ale vlastně se nemůžu/nesmím ani bránit, když si ke mě dovolují... Jedině je opustit. Definitivně.

8
Před 3 měsíci
David Froněk

O autistech zjevně víte kulové. Nejdříve si neco nástupiště než začnete psát komentáře.

4
Před 3 měsíciUpraveno

Spousta lidí nedokáže pochopit, že bití dětí není způsob výchovy, ale projev frustrace dospělého z toho, že nedokáže dítě přimět ke spolupráci. Kdyby to bylo bez emocí, každému by došlo, že bití problém nevyřeší. V "lepším" případě u dítěte vypěstujete Pavlovův reflex...pokud tě rodiče přistihnou při něčem, co ti zakázali, dostaneš na zadek. To taky není to pravé ořechové, že?

Dřív nikdo neměl čas se dětem věnovat a přesto se všechno naučily a vyrostly z nich silní lidé. Pohybovaly se v dětských smečkách a postupně se začleňovaly mezi dospělé. Dnes se dětem věnuje příliš pozornosti, všichni se je snaží tvarovat podle šablon už od malinka.

Aby z nich byli geniální dospěláci... . Bez dětství, přirozeného vývoje, se sklony k sociopatii, s různými dysfunkcemi... . Dospělí přišli o cit, jak s vlastními dětmi jednat, protože neumí naslouchat a často mají problémy sami se sebou. Být rodič je dnes další z mnoha nelehkých "úkolů". Je na to potřeba spousta lidí a peněz. Už nestačí dítě porodit a ve dvou letech vypustit mezi ostatní. Dnes je dítě domácí mazlík, kolikrát až do pětadvaceti let. Pár facek v afektu, je vedle takové "výbavy do života" prkotina.

Před 3 měsíciUpraveno

Nejsou možná výchova ,ale pomáhají.

7
Před 3 měsíci
Jan Florián

Kdo nenávidí syna šetří svoji hůl. Bible je lepší než zákony pomatenců v unii. Bezstresová výchova vychovává vrahy - to ví každý psycholog. Z čeho ti pomatenci ve vládě čerpají, to je mi záhadou.

2
Zobrazit další reakci
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontaktDSA