Prodejte starý rodný dům, jděte do drahého najmu a potom něco dostanete.
Nechte si majetek ale pak nežebrejte o dávky
Taková blbost vyšla z jaké hlavy, - jen by mi zajímalo, z které konkrétně? Ten člověk ať vrátí OP a jde se sám a dobrovolně udat. Takže lidé, kteří pracovali a spořili si peníze, - mohli si pořídit vlastní střechu nad hlavou, aniž by platili vysoké nájemné, by podle něj (nich) se měli své střechy nad hlavou vzdát, jelikož se dostali do špatné situace? Takže kupř. při splacené hypotéce po 20-30 letech, kdy bance dali plácnu prostě - půl miliónu na úrocích, nebo i více..., tak tu svoji střechu nad hlavou jako prodají a půjdou zpátky bydlet do nejistého pronájmu?
Je to zase jedna další volovina
Co ID 3.stupně kteří nemůžou pracovat a důchod mají nízký
Takoví nejsou pro ODS užiteční.
spíš bych ty podpory a dávky omezila na dobu určitou , jako podporu v nezaměstanosti , taky jí nikdo nebere celý život ale půl roku max. rok u starších . Takže , půl roku příspěvky na překlenutí , pak smůla , hledejte si práci .
Já si nemusím hledat práci,x let pracuji,nikdy jsem nebyla na podpore,beru příspěvek na bydleni.Ono by stačilo kdyby majitel nezvyšoval nájem,nevedi co by za to chtěli ,pak by se nemusel brát příspěvek.
Příliš mnoho chudých ještě bydlí ve svém, a je třeba přesunout jejich majetky do kapes obchodníků s realitami, kteří jim je pak draze pronajmou a stát jim bude dotovat nájmy?
Krásně napsáno!!!!!!!!!!
Matka samoživitelka, onkologická pacientka žijící na vesnici pro tu sehnat jakoukoli práci, kterou by zvládla a skloubila s péčí o tříleté dítě, je nadlidský výkon, auto nutností, protože autobusem se k doktorům apod nedostane, takže má auto a nepracuje, čili na dávky nemá nárok???? Fakt "super"....
Nemá tu správnou národnostní menšinu? To má tedy zrejme smůlu!
Lidi kteří pracují by měli vydělat, tolik aby jim to bylo dostačující. Samozřejmě přiměřeně. Tedy asi člověk s lukrativním vzděláním samozřejmě bude mít více atd. Ale uděláme gesto a tyto lidi méně placených pozic doplatíme na úroveň chirurga. Tedy budou všichni spokojeni. To není dobrá myšlenka. Prostě zvednout základní minimální mzdu a i lidi nižších pozic budou mít na držkovku a nemusíte vymýšlet kraviny. Prostě základ minimální mzdy alespoň 24 000. A důchodci maximálně na výpomoc do určitého počtu hodin. Podvody s upisováním hodin, trestat, tak aby si to žádná firma nedovolila.
Tak 80. Lety senior s mizernou penzi, který ovdvél bude muset prodat nejprve 20 let staré auto, kterym se dopravuje z vesnice k lékařům a na nákupy aby měl nárok na pár stovek příspěvků na živobytí. Dobre ministře.
no přesně tohle mě napadlo, to je fakt logika.
V německu to bylo taky tak, - máš byt, tak ho prodej a z peněz co utržíš můžeš platit nájem, a pak teprve přijd pro dávky. Jenže ted už přišli na to, že lidé peníze rychle utratili a pak byli na krku státu o to víc, než když bydlí ve svém. Dostávali totiž peníze na nájem a peníze na obživu.
Jsem moc zvědavá, jestli nový systém oddělí rodiny s nemocnými a postiženými dětmi ( i dospělými), jejichž rodiče ( neformální pečující) často do práce nemohou a ne jen kvůli péči, ale především proto , že náš systém není nastaven tak, aby šlo skloubit náročnou péči a zaměstnání. Nebo skončíme všichni pod mostem?
Tak jelikož státní byty na ktere jsou též určený příspěvky na bydlení jsou plné neprizpusobivych občanů, tak za hledání práce se schová kde kdo!