1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 8 měsíci

Mohl by časem pochopit, že spojenecké státy jsou do značné miry jen další americké státy jen mimo Am kontinent. Pokud je hodí přes palubu, Rusko nebo Čína je ochotně převezmou a jejich lidské, výrobní i vojenské kapacity použijí proti USA. Americké investice v těchto zemích by přišly vniveč. Nepřijde mi Trumpův přistup jako jasnozřivý a dlouhozraký, ale mohu se mýlit.

5
Před 8 měsíci
Pavel Dytrych

Jeho voličům většinou podobné souvislosti unikají a tohle je přesně to co chtějí slyšet

2
Zobrazit další reakci
Před 8 měsíci

Čím to, že v naší době je překvapivé a pobuřující když se říkají věci zcela evidentní.

Samozřejmě si státy mají platit svou obranu ....

5
Před 8 měsíci
Jan Žalud

Většina čipů jde Tchaj-wanu , když to tam Čína rozbombarduje protože jinak je nedokáže obsadit tak se připravte na menší dobu kamennou. Čím to je že dnes lidi mají na všechno tak krátkozraké názory bez dalších spojitostí ?

6
Zobrazit další 2 reakce
Před 8 měsíci

No, tak to jsem zvědav kde bude Intel, AMD a ostatní vyrábět čipy, bez kterých si v Americe ani neškrtnou. To ten "Chip Act" budou muset navýšit o dalších pár miliard dolarů a to se jistě vyplatí. Ale když už jsme v tom, tak Evropa by si taky mohla přihřát polívčičku, a omezit či uvalit vývozní clo na EUV zdroje nutných pro výrobu čipů do USA. Co ty na to Donalde?

1
Před 8 měsíci

Možná když Tramp vyhraje tak se politika stane normální a ne tak trapná a směšná. Možná se politici začnou starat o životní úroveň a rozvoj ekonomie místo nabubřelých projevů pro které je lidé nezvolil.

Před 8 měsíci

Za předpověď tohoto vývoje mě byl smazán komentář. Nepsal jsem o Tchaj-wanu ale o Evropě. I obrana je přece byznys. Doufám, že Trump vyhraje a donutí nás platit nebo otevřít oči.

2
Před 8 měsíci

To asi špatně chápe. Taiwanu se neplatí za vlastní obranu, ale za udržení US vlivu na něm.

5
Před 8 měsíci

Tento komentář byl smazán uživatelem.

Zobrazit další 3 reakce
Před 8 měsíciUpraveno

No jo, na jednu stranu je to sice pravda, ale je to především USA, kdo se snaží udržovat a rozšiřovat své sféry vlivu, a to holt občas něco stojí Donalde.

Před 8 měsíci

Tenhle kaspar to dotahne tak daleko ze USA zustanou za chvíli naprosto samy !!

6
Před 8 měsíci
Pavel Novota

Ano, je takové riziko. Nezbývá než doufat, že překvapí. Pozitivně.

1
Před 8 měsíci

A má pravdu.

Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt