Mám v ŘJ deaktivován SS u dvou aut hned od koupi a debilní dobíjení vyřazeno odpojením káblíku snímače u + pólu baterie, jednoduché.
Bohužel někde to možné není a u plno aut kde se to deaktivuje na displeji bývá docela problém, ne všude to jde. Pokud odpojíte onen kablík z baterky, tak u některých aut Vám to naháže chyby. U starších Škodovek se start stop vypínalo tlačítkem, kde stačilo si koupit speciální kablik a to z Číny, který se vložil na původní kabel k tlačítku a ten otáčel funkci. To znamená že běžně byl start stop systém vypnutý a pokud jste ho chtěl zapnou tak jste zmáčknul tlačítko. Osobně mám Octavii 3 s tlačítkem a start stop system mi vcelku nevadí, protože mám ono mechanické tlačítko....žádný displey a prodírání se ikonami a prostředími...
Tak tuhle ptákovinu jsem si nechal hned vyřadit!!! Hlavně když přijíždíš ke křižovatce už skoro stojíš a chceš se rychle rozjet a ono ti to chcípne tak už nikdy více!
Mám to stále zapnuté, ale patřím do skupiny řidičů, kteří při zastavení auta stojí nohou na spojce. Takže se start / stop nevypne a ani nezapne. Auto vrčí dál. Pokud to ale vypadá na větší stání, tak spojku pustím a motor se vypne.
Mě to tak vyhovuje.
To by mě zajímalo, jak to děláte, když dojíždíte třeba na křižovatku dlouhou rovinku, kdy je nejoptimálnější vyřadit (aby tam to auto dojelo) a dojet tu vzdálenost na volnoběh. To jako místo toho zmáčknete spojku a dojedete ten úsek na spojku?
Nic nového pod sluncem!
V Čechách se s tím blblo už 70. letech minulého století. Návody, jak si amatérsky to tlačítko nechat zapojit, vycházely ve všech možných magazinech pro motoristy a kutily. Po nějaké době, rok či dva, to vyšumělo, protože lidé zjistili, že tím ušetří asi tak "malého panáka" na 100 km za cenu rychlého zhuntování autobaterie .
Sice možná ušetří palivo, ale u nafty škodí turbu. Všude píší, že po dojezdu nechte, jednu minutu běžet motor, aby se dochladilo turbo. Systému SS je nějaké dochlazování fuk, klidně si vypne motor na křižovatce, bez dochlazení. Takové turbo stojí někdy jak 3 a více nádrží. Na firmě máme 30x Mercedes Sprinter, turbo dá max 180 000 km. Jezdíme okolo 15 000 km/ měsíc. Takže každý rok výměna turba, při smůle někdy i 2x za rok. O turbech tady v článku nepíší nic. Jen moje zkušenost,
Tak zrovna tuhle funkci po nastartování rovnou vypínám, protože ji považuji za naprosto zbytečnou a poměrně otravnou. Ten ždibíček možná ušetřeného paliva mi novou baterii nezaplatí a ekologii spíše přitíží, než pomůže. Na úsporu paliva i životního prostředí mám tlačítko na ekojízdu. Ta smysl dává, protože to palivo opravdu šetří a nenakřápne mi baterii.
Jeden z největších konstrukčních úletů. Teoretickou úsporu paliva bezpečně překonají náklady na častější výměnu akumulátoru, kvůli jeho zkrácené životnosti. O poškozování omezeně mazaných ložisek motoru nemluvě.
Jo ekologie. Ušetříme kapičku paliva a hodně malou kapičku. Ale koupíme každé tři roky novou baterku. A jak známo baterie se moc nerecykluji.
Těm géniům co to vymysleli a prosadili asi nešlo o úsporu paliva, ale o celkem logicky rozporuplnou ochranu životního prostředí, aniž by domysleli ostatní dopady a důsledky. S tím souvisí i podle mne mnohem větší zavedená debilita než s-s, onen zmíněný rádoby inteligentní dobíjecí režim, tj. dobíjení pouze když jedete tzv. do tlaku, tedy bez nohy na plynovém pedálu.
Nesmysly z EU co otravují život. Bohužel EU vymýšlí podstatně horší podmínky života v Evropě. Emisní povolenky je vlastně výpalné mafiánsko fašistitckým klanům.
Nevím, mám Vitaru Hybrid, Tlačítko mačkám akorát při prvním startu, kdy startuje motor přes startér. Při provozu se startuje jakmile zmáčknu spojku přes generátor a 48 voltovou baterii, nebýt otáčkoměru, tak ani nevím, že se motor točí. Nemám potřebu to deaktivivat.