Vždyť jde o panáka piva. Když mi dá hospodské pivo a krásnou hustou pěnu, tak budu čekat jestli dojde? Ne. S chutí se napiju. Furt lepší ,než když mi v Anglii natočí pivo bez pěny, ale má míru. Když budu bazírovat na malém panáku piva, tak můžu lemtat ve sklepě močku z petky, co si koupím v Lidlu a nadávat u toho, co jsou hospodští za zloděje.
užasná logika.. u benzinky si taky natočíš devět litrů benzínu a jdeš zaplatit deset??? Asi jo, vždyť je to jen panák!!!!
Je to jen další utahování šroubů, nejdřív se velký panák smrsknul o pětinu, malý v podstatě vymizel a teď už některé druhy piva mají jen 0,4 l. Jediné co se nesnižuje, ale naopak, jsou ceny.
Tak zaprvé.... pláč nýmandů, kteří hledají příležitost nadávat, je absurdní. Když si odmyslím že podmíru 0,5cm nepoznám, logicky nebudu chodit ke zloději ale tam kde dostanu celý pivo.
Zadruhé je možné že je to kvůli nakaděnému pivu, co má nahoře tu vlnící se bažinu, která se tam musí vejít. U suché a pevné pěny nad sklo ten problém nenastává
Inspekce je velmi historický přežitek. Kontrolovat by se měly věci ohrožující zdraví, ostatní je mezi provozovatelem a zákazníkem. Pro mne je důležitější kvalita a rychlost. Když mne hospodký naštve, budu si točit své podměráky doma, nebo půjdu ke konkurenci, kde nebudou vyčichlé docmrndáním. A do 1cm pod míru mne to fakt nebere. A ti mamlasové z inspekce se mohou pos..t už ze 2 mm. To aby se šel hospodský picnout.
Je to tak. Všechny tyhle inspekce by měly kontrolovat jen to, co je mimo schopnosti zákazníka si ověřit a co zároveň zákazníkovi pomůže, když bude vědět. Všechno ostatní je jen otravování a plýtvání veřejnými penězi.
Tak že když je hladina na rysce,není to pulitr.Tak se okrádá ,elegantně
Není to žádné okrádání. Kdyby se úředníci nechovali jako ko koti a nadávali pokuty za každou pitomost tak by taková opatření hospodské nemusel vůbec přijímat
No největší sranda je,že každý pivovar na sudu vyrazí obsah v litrech a když každý hospodský si bude čárkovat kolik těch piv vytočil z toho konkrétního sudu,tak se nikdy nesejde s tím co je deklarováno na dodejce,takže už i povovary okrádají hospodské a oni to musí nejakým způsobem elimitovat.Přeci nebudou platit pivovaru za to co nedodali,a to už se dělo i za komančů. Jsem vyučený číšník a tak s tím mám své zkušenosti.
Raději si dám perfektně načepovaných 0,475l, než ušmudlanou močku ve špinavém skle s půlmetrovou čepicí, a to klidně za stovku.
To už předpokládá, že máte tyto 2 varianty.. Mnohdy jsou dobrá místa kam jít a špatná kam nejít to jestli tam píší 0,5 nebo 0,475 nebo míru neuvádějí na tom moc nesejde..
půl centimetru pěna skutečně nedá a navíc pít předražené vyčpělé pivo, kupuji Heineken, teď byl v akci za 15,90,-Kč a z lednice je jako točený, blafy ještě za diško už nechci
Jenže to nemá chuť jako Plzeň a jiná europiva
Hoši kdo si jde pokecat a pobavit na pivo jako dřív, tak nebaziruje na loku piva.A kdo je holt jen spotřební zákazník který by si pro korunu provrtal koleno , hlavně že se nažere a nachlastá tak ten bude mít vždycky kecy .A že my jsme národ kecalu Toť svatá pravda viz minimálně 3/4 komentů tady dole.
V pohostinství jsem pracoval přes 46 let, ale tohle to beru jako podraz na hosty. Co ještě vymyslíte? Míra piva ubývá, cena přibývá.
Což 0,48 , ale ono se už spíš čepuje do 0,40 , ale cena jak za půllitr.