Uplakaní hospodští prvně nechcou platit kartou potom ty půllitry zajímavé že nákup menšího skla mu jim nevadí protože se to brzy vrátí že?.Hlavně tak ubohé a hloupé výmluvy jako politik když je při něčem přistižen.
Oni to sklo nekupuji. Máme tolik pivovaru a tak velkou konkurenci, že jim sklo a deštníky cpou zadarmo.
To je zase huhlání. Kdybych chtěl přesně půl litru piva, tak si koupím plechovku s certifikační značkou "e", tam se to hlídá na 15 ml. Do hospody si snad jdu s někým pokecat a ne provádět laboratorní cvičení 😄
Je to drze priznana zlodejina a zlodeje je nutny poradne pretahnout pres pazoury!
Tak kvůli pěně a inspekci? Kdepak, to je jen další podraz na zákazníka. V životě se mi nestalo, že bych dostal o trochu víc, ale podmírák je u nás naprostým standardem. Divím se, že tohle ČOI toleruje! Není hospodský, aby nevytočil z 50 litrového sudu litrů 55. Když k tomu přičteme Pětidemolicí zrušenou EET, opět se kutálejí nezdaněné korunky do kapsičky.
Další zahořklý senior-komunista 🙂
V padesátilitrovém sudu je sto piv. Reálně se z toho dá natočit piv asi osmdesát pět, pět se odtočí po naražení sudu a posledních deset se nedá pít, je to hnus. Když natočíte míru na nad to pěnu, vytočíte těch piv osmdesát, pět se spotřebuje na pěnu. To je opravdu taková ztráta, že místo 0,5 dám do nápojáku 0,475? A když to budu chtít přeměřit, tak jak to udělají? Odměrným válcem?
Tady zase někdo nečetl článek..pokud prodáváš 0.475 musíš mít sklo cejchovane na 0.475
No jo, kdysi bývala tolerance 3-7 mm pod rysku a na sklenici ryska se považovala za cejch. Pokud se změnily zákony, popř. se harmonizovaly s unií a inspekce přeměřuje objemy piva, tak nezbývá hospodským, než se nějak bránit. Mají ale začarovaný kruh. Pokud něco prodávají na míru, tak by to měli odměřovat úředně ověřeným měřidlem. Pokud by si do ústavu poslali všechny sklenice, do kterých čepují na ověření, tak se nedoplatí a pokud by měli jednu úředně ověřenou a do ostatních to přelévali, tak si u nich slévané pivo nikdo nekoupí. Ještě hůř na tom budou prodejci točené zmrzliny. I když ti by to v konečném důsledku mohli prodávat na váhu, ale to by každá porce musela stát jinak.
Zmrzlina se prodává i na váhu. Není třeba mít ověřené všechny půlitry, stačí jen jeden jako kontrolní měřidlo.
no, hostinští určitě vědí jak na to .... protože za starých dob, VLK a na každé hospodě musela být cejchovaný půllitr a a také Kniha přání a stížností, a přesto se točilo do půllitrů, pěna nepěna ....... někdy s větou : " Ono to dojde " ....... ostatní je jenom spekulace, třeba : " Nějak si vydělat musí " nebo : " Platba jenom hotově !" i když bílého Meďáka by rádi fšichni, protože jak známo, šidit, podvádět, odklánět, tunelovat, krást se nejen nemá, ale v době :" Pravda + Láska zvítězí " se to určitě neděje, i Kristus byl proti a proto vypráskal tuhle ničemnou čeládku z chrámu - spousta z nás slyšela projev našeho Prima Ministra a ten říkal, že vše je na nejen dobré cestě, ale na dobré trajektorii a ještě k tomu k lepším zítřkům a to se tady oddiskutovat nejen nedá, ale i nesmí - jó, nakonec i ten Kristus zakukal ..... dokonce, jak tvrdí experti, křesťané si zabili svého Boha
Tak Zdar
A zapoměl si na SIGNALY.🫡
Jenom kecy, půllitr je půllitr když je pod míru tak je to želovatelný pokutovatelný, protože zákazník je klamám a okrádán !!!
Oni ale neprodávají půllitr nýbrž 0,475 litru. Takže je to v pořádku
Blábol. Kdysi to zkoušela Plzeň a rychle z toho vycouvala.
u nás se objednává tzv. "deklarovaný půllitr" -
zkráceně dekl. Pane vrchní, čtyři dekly na trojku... ;o)
Výborné,tak jsme to dopracovali k situaci,že lempl a zloděj je vlastně hájený.
Ostatně jako vše v této zemi.
Prostě půl litru je 5dcl,ani o kus víc,ani méně.
A sklenice jsou stejné,takže se vejde.
Zvláštní, že o něco víc už se neřeší.
Co při placení dát také méně třeba o 2 Kč Doufám že by hospodský mlčel nebo by se ozval?