Takže já vlastně bojuju proti vysokým cenám. V kavárně jsem nebyl asi 15 let a v hospodě půl roku a to ještě na oběd a jedno pivo. Myslím si, že maximum čeho Chorvati dosáhnou je, že ty kavárny budou přes zimu zavřený.
Ne jenom přes zimu,ono to bylo znát i v sezoně 24.Kolega má karavan,dříve jste sehnali místo u soukromníka na zaparkování,vloni už ty ceny vyskočily nahoru.A co se týká samotných Chorvatů, tak prořídli řady kdy vysedávali venku u stolečků.A jako další poznatek ubylo turistů,spolehali na Němce,Poláky,Rusáky,a ti to radši natáhnou do Černé Hory kde nejsou přelidněné pláže,čistá voda bez fekálii.
Pekarová a STAN - Dozimetr jsou největšími prosazovateli zavedení Eura v ĆR , jehož důsledkem bude stejně jako ve všech zemích, kde tuto měnu zavedli, prudký růst cen a tedy i inflace a znehodnocení úspor.
Těmto liberálním progresivistům jde hlavně o to, aby hlavní starostí běžných občanů byl boj o přežití, neměli čas remcat a aby si mohli na jejich úkor dále mastit kapsy.
Mainstream nás donedávna krmil zprávami o tom, jak jsou lidé v Chorvatsku štěstím bez sebe, že už mají Euro.
Co s tím má společného euro?
Stačilo by u nás týden, čtrnáct dní bojkotovat vybraný řetězec a je na kolenou. Ale v Česku máme specifický trh, my sice brbláme, ale ve skutečnosti rádi kupujeme předražené výrobky a platíme předražené služby a všichni majitelé obchodů to ví :-)
Já nevim, jak Vy, ale já tedy rozhodně ne. Mám určitou hranici a pod tu nejdu, např. brokolice do 30 Kč/0,5 kg. Když je dražší, prostě nekoupím.
„Cílený čtvrteční bojkot zaměřený na tři řetězce a tři druhy zboží Kelemen zdůvodnil kritikou nejdříve Lidlu za jeho praktiky, když vyzval spotřebitele, aby tam po celý týden neutratili ani cent.“ – Stejné praktiky provádí Lidl i v ČR! A co na to české odbory? Co se takhle připojit k protestům v Chorvatsku, aby to mělo větší účinnost?
A sdělovací provládní média o tom v ČR také moc neinformují.
A že by pětidemoliční vláda také stanovila regulované ceny základních potravin a ochránila tak své občany, to asi nemůžeme ani doufat, že?!!!
Pětidemoliční vláda je minulost,
mě se líbí ten přístup...
Češi remcají , ale Chorvati jednají....
Také bysme měli pochopit tu hlavní sílu spotřebitele- prostě nekupovat!
Češi evidentně v prosinci 2023 jen neremcali, když šéf Madety prohlásil, že bude muset od nového roku zdražit o 10 %. Ceny potravin ve spotřebních koši dokonce o 2 % proti roku 2023 klesly.
Tak toto je ta výhoda Eura jak tvrdi Pávek , Nidermajer a další z horních deseti tisíc !!!!!
Fakt dobrý blábol. Jezdíte někdy nakupovat např do Německa, kde také mají Euro?
Tohle se bohužel u nás nestane.Tady budou nadávat a pak to stejně koupí.Co kdyby umřeli hlady kdyby jeden den nenakupovali.
no já bych to tolik neházel do jednoho pytle tuhle sem si všiml stejný krabice o 100gr menšího obsahu u Granka...a maj smůlu...a jde to i na jiných věcech jen se o tom tolik nemluví,možná nesmí, dost z nás se snad přizpůsobilo
Tohle my Češi nikdy nedokážeme, budeme brblat a to je vše, za všechno mluví fakt že kde kdo plive na komunisty a ohání se demokracií, přitom ten kterej jim bezmezně věřil a sloužil a případně by zasahoval v listopadu 89 proti demonstrantům teď sedí na hradě i se soudružkou politrukem...
To jen Češi snesou vše. Předražené nekvalitní potraviny - NEVADÍ. Nejdražší energie - NEVADÍ. Oddalování odchodu do důchodu - NEVADÍ. Fialka vám slíbí platy jako v Německu a budete držet pysk a šoupat nohama🤣
No to se u nás nikdy nepovede. Třeba máslo. Zdraží máslo,kdyby ho týden nikdo nekoupil. Jakpak by ho zlevnili. Ale to by lidi asi umřeli hlady, kdyby nekoupili máslo. Nebo něco jiného.