Mě se osvědčilo jezdit v obci všude 30 ,abych nemusel řešit případnou třicítku a mimo obec jezdím 50 a jsem víc než v pohodě.
Včera jsem vás potkal.
Zase jsem si vzpomněl, že nechápu, proč někteří výrobci automobilů dělají tempomaty, které se nastavují ve skocích po 10ti (koncern VW, Renault,... ; u Hondy, Toyoty a Subaru jsem se s tím naštěstí nesetkal, tam to jde po 5ti)!
Protože pokud nastavím na tempomatu 50, reálně jedu cca 47 a to je v obci málo, zbytečně brzdím provoz. Pokud nastavím 60, jedu už reálně 57 a to je moc, tabulka v článku je tomu důkazem.
55 je tedy ideál, protože reálně jedu cca 52 a to je v toleranci u policie a zároveň si nikdo nemůže stěžovat, že zdržuji provoz jízdou výrazně pod rychlostí limity. Jenže u některých značek to znamená 6 kliků na tempomatu na začátku každé obce a to samé na konci, když nastavuji 95. Nepochopitelné.
proč svádět že jedete rychle na automobilky...prostě pokud to neumíte bez tempomatu odevzdejte řidičák
Tohle vůbec nemusíte řešit pokud pojedete podle předpisů.
Jenomže jsou ale řidiči co ze strachu z pokuty jedou raději 40 km/hod. Protože pokuta 1 000 Kč za překročení u nich dělá 70% částky co dávají za benzín na měsíc, a to už hodně bolí, pokud nemají velký příjem.