No to je zajímavé. Ale jak jsem tak koukl na mapu, tak ta maďarská Százhalombatta je těsně pod Budapeští a kde je Bratislava snad všichni víme. Takže náhrada za odběr ruské nafty ropovodem Družba ani náhodou. Jenom se přímější trasou spojí Slovnaft s rafinérií pod Budapeští.
A neměli to náhodu udělat už před pár lety. Ale teď to vydávají za obrovské vítězství.
No ale davy jim to žerou.
MOL k MOLu
Takže HU a SK počítá s válkou i dalších letech. To jim naznačil přímo Putin?
To jim naznačuje Uršula, dokud se tam budou cpát peníze tak válka neskončí.
Ale tohle měli udělat už před 4 lety a napojit to na Adrii nebo APW.
Jen tak dál, Horní a Dolní Uhry konečně opět spolu !
A už to jenom připojit na nějakej skutečnej ropovod 😄
Plácáš nesmysly. Jako většina. Ropovod existuje, vede spodem do Maďarska a dále do Rakous. Tak jenom aby jsi se poučil a neplacal nesmysly...Aby jsme ještě nezebrali u Slováků o naftu my.
Ale jo, prakticky se propojí dalším potrubím dvě rafinérie společnosti MOL. Zřejmě jde o to ,aby i Slovensko (bývalý Slovnaft) mohlo čerpat z ropovodu Adrie, aby případně i Maďarsko mohlo čerpat ropu ze západu (tedy od nás zpětně přes ropovod Družba na území ČR). Chybí ovšem další propojení do Německa či Polska směrem na sever či severozápad, neboť trasa, kterou jsme posilovali my (ČR) už další kapacity pro Slovensko a Maďarsko nemá.
No, aby se toho Orbán dožil. Možná to po volbách, nebude potřeba, a Maďarsko ušetří peníze. 🤔
Ať raději postaví dvě větve a můžou si těch pár set barelů posílat navzájem donekonečna
Tato smlouva mně moc rozesmála. Ještě dlouho se budu smát a dezoláti za rok budou plakat a mlčet.
Mě zas rozesmálo to mně.
Super práce je pěkné že ještě někde jsou normální Evropané. Co myslí na své občany.