jděte už s tím strašením do háje!!! a FVE nás opravdu nespasí!!!
Děkujeme vládo, já chápu že udržet síť stabilní stojí hodně peněz, tím spíš, že si každý Jouda chce připojit solary ale co nechápu je proč tu stabilitu mám platit já??? Proč nenese náklady ten, kdo připojuje nestabilní zdroj do veřejné sítě???? Takže inflaci zase posuneme směr vzhůru...bravo
Ale co to tu plácáte, Fiala ten skutečný politik přeci řekl, že se elektřina v roce 2024 nebude zdražovat a já mu věřil. Taky jeho kumpáni řekli, že důchody se navýší o inflaci, ale že to je jen o 360 Kč jež je jen 1,8 % v průměru a inflace byla 18,5% a nyní je nad 8,5%. Že by zapomněli si vzít brýle a přehlídli desetinnou čárku ?
Umíte vůbec tu inflaci počítat?
Vláda - zloději, kteří vždy vymyslí nějakou kulišárnu, hlavně je potřeba z občanů dostat peníze a pak je přerozdělit potřebným - firmám, kamarádům, poslat do Bruselu a na UA.
Je zajímavé, že když se pan premiér dušuje a slibuje, že se něco nestane, tak BUM. Je to tady.
Zvýšení o jednotky % se týká se to pouze asi 40 procent zákazníků ČEZ se smlouvou na dobu neurčitou, kteří doposud platili za kWh silové elektřiny 6 Kč.
Je to tak, vláda se tady snaží skrze ČEZ udržovat vyšší cenu elektřiny než by ve skutečnosti mohla být, jak je celý rok patrno z ceny na burze.. 🏁
To musí být nějaká dezinformace, protože Nutela tvrdil, že bude v roce 2024 líp 🤔
Není to tak dávno, co se Petříček Fialů dušoval, že nárůst regulované složky bude spotřebitelům kompenzovat pokles cen silové elektřiny a nárůst cen za elektřinu bude maximálně v jednotkách procent.
Lhal nebo zase mluvil o něčem, o čem nic neví?
Obě varianty by ale měly pro předsedu vlády znamenat průšvih a měl by uvažovat o demisi.
Co to máte za spotřeby? Jaká běžná spotřeba domácností 3 megawatty? My spotřebujeme v běžném bytě 3+1 max.1,5 mega, takže žádný příšerný prachy navíc nevydáme. Např. ČEZ má od ledna cenu za kWh nižší, v konečném důsledku se průměrná cena za kWh v podstatě nikterak nezvýší. 🤷
Před 22lety jsem přestavoval dum a ČEZ mi nabídl platbu 90 hal při vytápění elektřinou. Tak jsem udělal rozvody, topení atd. Při spotřebě cca 18 MW to bylo do 20tisic, levněji než topení uhlím. Dnes, kdybych neměl FVE tak by to bylo přes 100tisíc. Mě to zdražení přijde na cca 12tisic navíc.
Pan premiér měl pravdu 4000 Kč za rok, to jsou opravdu drobné. Většina občanů to ani nezaznamená. Trošku se změní vodné + stočné, malinko připlatíme za komunální odpad, trochu více za daň z nemovitostí - ale jenom 1x ročně. O 10% stouplo jízdné va vlacích. Ale za ten komfort, rychlost a spolehlivost to stojí. Připlatíme malinko i za dálniční známku, ale naše dálnice jsou moderní a hladce průjezdné.
Nic z výšeuvedeného se navíc na inflaci neprojeví. Takže úspěch.
Pan premiér zázraků.