Vůbec nechápu, jak mohli schválit, že pokud půjdu do předčasného důchodu z jakéhokoliv důvodu a mám odpracované roky, že ho natrvalo zkrátí.Dobře, tu dobu co jsem v předčasném, ale až bych měla nárok na starobní, mělo by se to vrátit na nezkrácenou výši. Jsou profese, kde mohou být do 70 let, ale spousta lidí jde do předčasného, protože jsou unavení a jsou už i nemocní. Tohle je největší sprosťárna, kterou vymysleli.
Cítím to stejně. Já chci jít do předčasného důchodu o 2 roky dříve. Budu mít odpracováno 47 let, a přijde mi to jako nehorázná sprosťárna, že mi ho budou trvale krátit. Přitom každý nefachčenko dostane podporu, byť by za celý život nedělal vůbec nic.
Pokud jsou podmínky pro důchod ještě letos tak toho rychle využít. Dostanete dvě valorizace zpětně (!) za letošní rok plus za leden 2023. Při odchodu až v r. 2023 nebude nic. Takže dobře počítat.
Jdu 😄.
Kdo tvrdě fyzicky máká na směny ten se nemůže důchodu dočkat a když má zdravotní problémy tak jde i do předčasného. Kdo nic těžkého nedělá tak klidně přesluhuje a bere důchod i plat. Proč ne, že?
Nebýt důchodců, nebylo by o čem psát.