Ale houby. Máme doma vysoko do žlabu, ale na přijímačky jsme vždycky potomstvo připravili bez drahých doučovacích kurzů. Potomci nemířili na gympl, ale jsou gymnázia, na která by jim jejich výsledky z přijímaček na odborné školy stačily také. Je pravda, že poslední potomek mi dal při přípravě extrémně zabrat. Holt starý, nepříjemný a pedantský učitel matematiky odešel před lety do důchodu a ten nový nebyl tak zarytě přesvědčený, že děti tu matiku prostě umět musí. Výsledkem byla dobrá známka z matematiky, ale panika potomka už při pohledu na rovnice se zlomky. Testy jsou ale na netu zadarmo, výukových videí mraky, takže jsme to zvládli doma svépomocí. Jde to.
Jednotné testy nikoho nezvýhodňují. Testy z minulých let jsou volně dostupné a k přípravě naprosto stačí si jich několik vyzkoušet doma (čím víc, tím líp) - bez nutnosti za cokoli platit. Dobré je, když si rodiče ty testy zkusí taky. Mohu doporučit - zavzpomínáte si na školní léta a pro dítě je to motivace k soutěži - jestlipak vás dokáže porazit? 🙂 Někdo si stěžuje, že testy jsou obtížné, že jsou v nich úlohy 'na které nejsou děti ze školy zvyklé', atp. Testy ale takové být musí, protože přece slouží k rozřazení dětí do škol podle jejich schopností! Za mne jsou testy Cermatu postaveny velmi dobře, jsou spíš zaměřeny na porozumění textu a logické uvažování, než na objemu znalostí.
Znevýhodnění ...ale že některé školy přizpůsobí výuku přípravě žáků na přijímačky, dokola drtí testy a pak se ještě chlubí jak mají úspěšné studenty má být v pořádku? Tak raději synovi zaplatím víkendové přípravky kde si testy alespoň nějak,,osahá" a získá důvěru ve své znalosti- přičemž mu dám nějakou šanci aby dělal v životě to co ho baví a co si přeje. Jistě , něco to stojí ale třeba lyžařský kurz je dražší.
Jestli to dá je ale stejně na něm...to že se na nějakou školu dostane stejně neznamená že ji úspěšně dokončí.
Moje dcera a s ní celá rodina tím právě prochází. Doučuje nejstarší syn, já a chodí na zkoušky na necisto jednou za čas., ve škole mají také přípravu. A stejně to není hitparáda.naucit se taktiku, co jo, co dříve , co si nechat naposledy. Dvě že tří škol mají ještě školní přijímačky.
Osobně si myslím, že situace je vyhrocená v Praze , ve městech v jejím okolí a velkých městech. Jedná se o střední školy, to by snad měl být standard a ne boj o místo pro žáka.
To je základ státu mít vzdělané občany.
To je lez dcera mi ted maturuje a zadne doucovani ksme neplatili a cermat testy byli zadarmo postupne je peobirali ucitele se zaky ve skole.Pokud chce za to nekdo vyhazovat penize jeho problem ale udelal si stoho zase nekdo vymosjou zivnost.
Tak snad je na tom dcera s češtinou lépe než otec, jinak bych tedy obavy měla.
Kurzy jsou sice drahé, ale dítě to může zvládnout samo. Materiálů je na internetu dost i na YouTube a jsou zdarma.
Je ovšem pravda, že u 8 letých gymnázií se vyskytují úlohy, kde je potřeba více logického uvažování nebo se naučit určité postupy, které jsou většinou jenom na kurzech. Jedná se pak o zrychlení řešení poměrně komplikovaných úloh. Navíc se často nabízí, že se může drahý kurz platit měsíčně. Některé kurzy trvají i 7 měsíců a je i sleva na online formu. Zároveň se, ale nepředpokládá, že se všichni pohrnou na osmiletá gymnázia. Tak, že závěrem. Kurzy jsou výhoda, ale jde to i bez nich, pokud do toho dítě vloží čas a rodič mu je ochotný poradit.
To bylo už za mě a to jsem maturoval v roce 2014. Už tenkrát to byl velký byznys pro cermat a "spřátelené firmy" a přitom toliko studentů, učitelů i veřejnosti upozorňovalo, že nejde o to, na kolik je dítě vzdělané ale nakolik se tatík nebo mamka dítěte rozhodne do dítě nacpat peněz. Respektive do Cermatu, abychom si rozuměli.
Tak není to úplně pravda. Dcera chodí jak na soukromou přípravu tak na školy, na které se hlásí. Ty nabízí přípravy zcela zdarma. V našem okolí je jich dokonce několik. Kurzy jsou každý týden plus jednou za čas přípravný test, dokonce i s rozborem výsledků. Jedno gymnázium navíc dělá kurzy víkendové a to pro ty, kteří z nějakého důvodu v týdnu nemohou. Formát přijímaček se mi sice nelíbí, ale nemyslím si, že jsou nějak extrémně zvýhodňováni bohatší studenti.
Nesmysl a vědomá manipulativní lež. Testy si stáhnete vytisknete a můžete počítat a počítat a počíta a počítat, až se z vás bude kouřit. Když si jo nebudete vědět rady, jsou k dispozici řešení. Když ani to nepomůže, stavte se za svým matykářem. Dále je k dispozici ai.
Já sem asi blbej, ale neměla by na ty přijímačky připravit žáky jejich škola? A pokud to na škole "nebrali" tak je asi chyba někde jinde, ne? A pokud brali a nepochopili, jak postoupili?