První věc. Ženy to partnerství chtěly. Vyžadovaly ho. Bojovaly za něj. Bojovaly za to, aby mohli dělat to, co muži. Pokud jim v tom chcete bránit, můžeme to udělat jako v Iránu. Jsem pro? Vůbec!! Mě těší, že si ženy vydobyly to právo, aby se k nim svět choval jako k Nám mužům. Prvních 10 generací žen třeba vyhoří, další už to zvládnou.
Druhá věc. Dnes se muži musí snažit 10x víc než jejich dědečkové, aby získaly ženu, která je 10x horší, než jejich babička.
Třetí věc. Ženy od Nás mužů očekávají něco, náleží na jednotlivci. To něco obvykle vydá na seznam věcí delších než nákupní seznam. My muži ale přece od žen nemáme očekávat vůbec nic, stačí jen jejich přítomnost, super.
Moje doporučení mužům je, aby dobře vybírali s kým budou mít děti a koho si vezmou. V těchto případech se do vztahu zapojuje stát. Mějte svoje standarty a neustupujte z nich, co se týká předchozích případů. Mě je 45 let a naprostou většinu svých vrstevnic vyřadím požadavkem na to, aby byly svobodné a bezdětné. Ještě když řeknu žádné tetování nebo piercing, tak vyřadím ten zbytek - aby jsme se tedy alespoň drželi určitých tradic. Co se týká ekonomické stránky, myslím, že je nejspravedlivější dělit výdaje poměrově k příjmům. Muž, který za ženu platí všechny běžné výdaje domácnosti tak je podle mě d.bil, protože je jen otázka času, než si toho žena přestane vážit - platí na obě strany.
K první věci. Partnerství je o tom, že se doplňují. Jeden vydělává víc, protože pravděpodobně tráví víc času v práci, tak ten druhý doma může udělat víc. Ale to neznamená, že dělá všechno. Zpravidla, pokud víc vydělává chlap, tak je pak domácnost a rodina starost výhradně ženy. Pokud víc vydělává žena, pořád na ni zůstává většina starosti okolo domácnosti a rodiny, případně nejsou děti, protože žena nechce, nebo dokonce nemůže obětovat příjem a chlap by se nepostaral (netýká se childfree). To není rovnej přístup. Ale řekla bych, že se situace lepší. Holky si svoje místa našly a nepotřebují partnera, aby měly nějakou životní úroveň, naopak s partnerem dost ženám úroveň klesá. Ale je už i dost samostatných chlapů, co nepotřebují služku, ale partnerku.
K druhé věci, je asi dost chlapů, kteří jsou lepší partneři a otcové než bylo zvykem za jejich dědů, ale to neznamená nižší kvalitu žen. Povinnosti už nejsou tak striktně rozdělené, stejně tak i možnosti.
Druhá věc souvisí se třetí. Většina normálních dospělých se o sebe dneska umí postarat bez ohledu na pohlaví. Holka zvládne vydělat, kluk zvládne vyprat. Partner je opravdu na ulehčení povinností (podělíme se o ně), naplnění potřeb a vytvoření rodiny, s dětmi nebo bez, to je jedno.
Docela souhlasím s nějakým poměrovým řešením. Ale ve všem, ne jen ve financích. Jak jsem psala výš, jeden doplňuje druhého, jak v příjmech, tak v péči o domácnost a rodinu. Pokud jsou dvoukariérový manželství, tak tam se zvyšuje podíl věcí, které se dají zaplatit, ale i tak by tam měla být nějaká rovnováha v placení i řešení.
Stesky po starých časech, kdy byl z pohledu autora svět ještě v pořádku. Tak by se dal článek popsat. Svět se prostě posunul jinam. Nemyslím si sice, že rovnost mezi muži a ženami je plná, ale už jsme jako společnost na tomto poli dosáhli mnohého. A k rovnosti holt platí i povinnost zaplatit za sebe vlastní účet.
Vášeň mizela s časem ze vztahů vždycky. To nám dala do vínku Matka Příroda. Tedy pokud tam vůbec kdy vášeň byla. To jen dnes jsme ekonomicky mnohem nezávislejší jeden na druhém a můžeme si tedy rozchody dovolit.
Nechápu to, jasně některé ženy chtějí byt "emancipovane" soběstačné, některé se i chtějí vyrovnat mužům (vymaluji, opraví, pomálu i postaví barák jenže proč???
Jsem žena a chci aby se tak ke mně muž choval,jsem slabší, křehčí a pokuť ho mám vedle sebe chci aby byl mou oporou,.
To, že jste soběstačná, vzděláváte se a vyděláváte peníze, z žádné z nás muže neudělá. V případě hezkého vztahu se tím jen zvyšuje životní úroveň celé rodiny a v opačném případě je možnost od nevhodného partnera či manžela odejít.
Tak nevím, jestli je autor zmatený, nebo chce zmást čtenáře. Každý vztah je jiný. Já jsem tradiční, mám tradiční vztah, vyhovuje to mně i mé ženě. Kecy některých dam, že to máme dělat jinak se nezabýváme, jelikož ony mají právo na svůj život.
Na druhou stranu, proč autor tvrdí, že muž má povinnost ženě vytvořit bezpečí, místo, kde si může odpočinout? Jakože chlap je schopný jet na 150 procent, nepotřebuje nic, ale o ženu se musí pečovat? Nene, je to otázka volby. Žena, co se chová jako chlap je spíš dobrej kámoš na nějakou omezenou dobu.
Milý autore, s dobýváním kterých konkrétních kalhotek potřebujete pomoci? 😃😀
Netvrdí to jen muži, tvrdí to i ženy, ty chytřejší..
Karlovarská Coda o tom hraje a zpívá už dávno.