1600/1600Zbývá 1600 znaků

Článek od někoho, kdo o tom nic neví. Je rozdíl, jestli se kempuje několik dnů s grilem, vyvalené židle a podobně, nebo přespává a další den pokračuje. Minimálně v šesti zemích, kde je kempování vyloženě zakázané, jsem přespával v menší dodávce a ani jednou problém, kolikrát hned u moře, nebo v národních parcích, stačí být nenápadný a nemít kolem sebe odpadky.

8
Před 4 roky

Autorovi tohoto příspěvky nevěřím ani slovo. Velice snadno bych se mohl dostat do problémů, když nezná ani naše zákony. Volné kempování v ČR je naopak přísně zakázáno mimo míst k tomu určených. Nevztahuje se na kempování na soukromém pozemku se souhlasem majitele. Stačí se poptat rybářů, jak to je s postavením přístřešku a táboření u vody. Nebo si přečíst § 20 zák. č. 289/1995 Sb. Zákaz táboření ve volné přírodě je upraven několika zákony. Porušení zákazu postihují odbory životního prostředí příslušných městských úřadů udělením několika tisícové pokuty. Takže jak vážený pane autore? Budete případné pokuty udělené táborníkům na základě Vaší rady hradit Vy? Když neznáte zákony ani naší země, jak asi ovládáte zákony zemí Vámi uvedených.

12
Před 4 roky
Marek Krátký

Prosím ještě konkrétní zákony, které to v ČR "přísně" zakazují. Vámi zmiňovaný § 20 řeší zákaz táboření a rozdělování ohňů v lese.

Podle mě není táboření nahodilé přespání ve spacáku... Jinak v ČR, zemi čundráků, to s těmi zákazy nebude tak horké. Ani jinde v Evropě. Základ je uklidit se někam, kde nejste na očích a chovat se slušně a nenechávat po sobě bordel...

15
Zobrazit další reakci
Před 4 roky

V Evropě furt píšou, jací jsme Češi zaostalí v pravidlech a politice a že zakazujeme svobodu vstupu, pohybu atd...

Ale když srovnám tyhle pravidla, tak je máme zdaleka nejcivilizovanější... Žádná zbytečná buzerace a zároveň ochrana přírody, proč bych měl někomu v autě vadit...

23
Před 2 roky

Dobré téma (pro nás v ČR), ale matoucí obsah. Je třeba rozlišit nejdůležitější okolnost: přespání a kempování. To se v článku jaksi nepodařilo. Na nejasnosti a mnohoznačnosti, i s absencí podstatných věcí, si ale při současný úrovni autorů podobných článků zvykám. Píše kdekdo.

7
Před 2 roky
Vladimír Kubišta

Máte pravdu, takže jsem se nedozvěděla jestli si řidič může někde, třeba na odpočivadle na chvíli zdřímnout. Nebo musí jet, byť se mu oči zavírají únavou, dokud nenarazí na nějaký kemp?

2
Před 4 roky

Pletete kempování a přespání ve voze (jakémkoli). V Dánsku se přespávat ve voze nesmí! (Když ale do sebe kopnete hned panáka, tak vás z nouze nechají...) Jak kdosi do diskuse napsal, "výmluva" na odpočinek by měla být policií akceptována všude. Cestujeme takto po celé (!) Evropě dlouhá desetiletí. A Slovinci? Ti nás vskutku rádi nemají... máme několik ošklivých historek. Asi závidí, že jezdíme (Češi) víc do Chorvatska. (Jednou nám dokonce vysávali benzín s nádrže, aby ověřili kvalitu. Na ÚAMK nám doporučili vozit s sebou laboratoř, asi nás měli za kšeftaře. To člověk docela nepobere.)

Velmi dobré podmínky na podobné cestování jsou např. ve Francii, ve Španělsku nebo ve Švédsku. Existuje aplikace Park4night, kde jsou parkoviště.

11
Před 4 roky

Jezdívám na kole (někdy pěšky), spávám pod širákem (celtou). S ženou občas kolo nebo loď - jen už bereme stan. Zásadně mimo kempy - jde o samotu, o vyřvávání vožralů do 3 ráno ve vodáckých kempech nestojíme. A taky dojedeme kam dojedeme, jen si to chce promyslet možnosti kde získat vodu.

10
Před 4 roky
David Braunstein

Dělám to stejně.

1
Před 4 roky

Rakousko, Francie, Švýcarsko (občas problém najít místo, kde není zakázáno stát přes noc), Španělsko, Itálie, Albánie, Bosna, Černá hora (tam byl problém, za 20€ už nebyl problém, prostě kolenovrti jak Chorvati), Řecko, Portugalsko, Německo.

V kombíku s lůžkovou úpravou, lednička, vařič a kanistr na vodu se sprchou. Nikdy žádný problém, když po Vás není nepořádek. Ale taky zatemněná okna, takže u toho kombíku ani není moc patrné, jestli tam někdo spí.

10
Před 2 roky

dá se přespávat na volno u auta, bez stanu pod širákem, v autě mám 10 cm tlustou matraci a slabou peřinu, teploty ideální kolem 15 - 20 v noci, v chorvatsku jsem byl takhle hodněkrát, vždy u kempu, abych mohl zajít pro vodu nebo se večer osprchovat, spaní bez přikrývky teploty 20-23, nikdo mě nekontroloval, žádný udání, našel jsem i kolegy, akorát ve slovinsku v triglavském parku mě vyhodili 5 minut po zastavení auta mimo parkoviště, tam to asi sledují drony,na youtube jsou videa i se stany u auta slovinsko, rakousko, chorvatsko

3
Před 4 roky

Procestoval jsem celou Evropu a vystřídal jsem všechny možnosti ubytování.

Nikdy jsem nenarazil žádných problémů jen pouze jednou na francouzské riviéře, když jsem z neznalosti porušil zákaz přespání v obytném voze i s dětmi, tak problém byl vyřešen domluvou.

Vždy je nutné slušné chování a nezanechat za sebou nepořádek, což jsem vždy dodržoval.

Hezký den.

10
Před 4 roky

Jako obvykle u podobných "informací", informace veškerá žádná. Titulek hovoří o přespání v autě, rozumím - jedno přespání na cestě v autě! Ne v obytňáku, ne kemp ve stanu. Takže vím zase ...

33
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontaktDSA