"V ČR je volné kempování povolené", o tom by se dalo s úspěchem pochybovat, povolené je jen bivakování.
Zajímalo by mě, jak je to se spaním v autě v zemích, kde je to zakázané. Je na to nějaká definice? Sedět nebo ležet ve vlastním autě snad smím a jak mi bude policista dokazovat, že spím?
treba v dansku jsou vsude cedule, ze nesmite nekde stat dyl jak tri hodiny.
Autor článku při své inteligenci patrně neumí rozlišit rozdíl ve spaní v autě (nazev článku), a spaním ve stanu (popisovaná skutečnost). Takže pro autora, auto má motor,čtyři kola a volant. Stan je taková ta látková boudička.
Tak stačila mi jedna z prvních vět článku:
"V některých zemích, zejména v těch ležících u moře, je poměrně hustá síť autokempů, kde můžete legálně a se zázemím přenocovat"
to fakt super, že mužů v kempu přespat legálně. To zase napsal odborník😁😁😁😁
Nebo rovnou mohl napsat ať jdeme do hotelu.
Podle mě zjednodušený článek. Já když jedu do Chorvatska třeba přes Maďarsko, o půlnoci si dávám bezpečnostního šlofíka, tak do 4. Kolikrát mě vzbudila hlídka a nikdy nebyl problém. Ale to je přespání v autě, nikoliv kempování třeba u moře v Chorvatsku.
Takže přespávající kamioňáci všude jsou co jako? Kempaři? Přestávku musí, spát nesmí? Když si loknu slivovice, jet nesmím, spát nesmím? Mám čekat ve stoje v pozoru vedle auta?
Naše dečka jezdí obytňákem do Řecka už 10 let , dvakrát do roka a nikdy neměli problém. Jejich známí jsou tam celou sezonu a taky ok. V Řecku to nikdo neřeší, kdo je zna tak ví. V Chorvatsku by vás hnali.
V Nemecku i v Belgii jsem spal nekolikrat v aute. V Belgii nekdy v roce 1991 mne dokonce kontrolovali policajti. Zajimalo je vsak na prvnim miste belgicke vizum v pase. To jsem samozrejme neme, protoze jsme je jiz v te dobe nepotrebovali. Vzali si muj pas, dlouze telefonovali az mi ho s omluvou prinesli.
Při dovolených na moto jsme spali ve stanu snad v celé Evropě a na Balkánu. Jediný problém jsme měli v národním parku ve Slovinsku. Dostali jsme pokutu 20 éček za stan. Ještě byl asi hodnej, chtěl nejdřív 20 éček na hlavu. Jednoznačně nejlepší spaní pod stan je Albanie na pláži a norský trolí jazyk 😄
Tento článek se netýká vozů zn. ŠKODA. V těch je možno spát bez omezení kdykoliv a jakkoliv, i za jízdy. Pokud jste zvyklí na mučící lavice, bude se Vám ve šķůdce spát jedna báseň!
doprdele Čížku, vyřešte si ten mindrák tam, kde vzniknul a přestaňte tady konečně vopruzovat !!!
My cestujeme tak, že spíme v autě (Š-Roomster), již více let. Celý článek je ale povšechný, nejde totiž o to spát v autě, ale kde? My se snažíme spát na parkovištích, třeba u benzínek, u hřbitůvků, u sportovišť, u odpočívadel či na lesních parkovištích apod. a nemáme s tím problémy. Ale je fakt, že v noci kolem auta nic nenecháváme, nezapalujeme ohně, chováme se tiše apod. Nedávno jsme se např, vrátili z cesty Německo - Rakouskou - Itálie (oblast Benátky - Terst) - Rakousko, 2500 km, 12 dní (ale 3 dny v hotelu) a vše bez problémů. Snad jen to, že v horách, kde jsou užší údolí a dlouhé stráně, se místo hledá pěknější někdy špatně. Pěkné cestování.