Jak píše Ondra Tvrzník, je to o tom jestli chci jen přespat při cestování, nebo přímo kempovat.
Autorovi článku bych před jeho vydáním doporučoval zveřejněné informace lépe ověřit, nejlépe na vlastní kůži. Co se týče Ruska, několikrát jsem tam byl samostatně na motovýletu a bezpečnější zemi jsem při mém cestování nepotkal.
No nevím, kydy o tom že je to levné by si mohl autor ponechat. Dá se o tom polemizovat. Je to způsob svobody a pokud přičtu náklady abych měl stejný komfort jako komerční dovolená, tak to rozhodně není nic levného!
Ale jak jsem psal, je to o něčem jiném. Ten kdo jezdí nadivoko nepotřebuje průvodce, chlastání u baru zadaro, klimatizací, atd atd...
Úplné znenie č. 49/2014 Z. z. – Úplné znenie zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov
Par. 24
(2) Vodič, ktorý sa chce vzdialiť od vozidla tak, že nebude môcť okamžite zasiahnuť, je povinný urobiť také opatrenia, aby vozidlo nemohlo ohroziť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky a aby ho nemohla neoprávnene použiť iná osoba.
Jinými slovy : nechci se vzdálit 😄..u nás stejné.
Vloni jsme spali v autě v centru Říma vzdušnou čarou asi 150m od Kolosea za 2 € parkovného mezi ostatními auty a bez problémů, jen byl v noci slyšet neustále ruch velkoměsta.🙂
všude je tu o "kempování" a nikoliv přespání v autě (jmenovitě s lůžkovou úpravou, které je právě k tomu určeno). Je přeci rozdíl přenocovat v minivanu na parkovišti / pumpě .... a postavit si stan na louce / u silnice
Taky si myslím,že autor plete hrušky s jablkama.myslim,že holé přespání musí projít.Notabene v Chorvatsku,kde je zakázáno řidiči jet,pokud je snížena pozornost únavou.To si jde proti sobě
Jistě. Zastavím u Zimmer Frei a přespím.
20 let v kombíku po celé Evropě a nikdy žádný problém. Občas kempík, většinou jen tak někde. Jednou jedinkrát jsem byl na zájezdu s cestovkou a už nikdy!!! Musím ale přiznat, že situace se zhoršuje, tam kde jsme spali před 10 lety, jsou už dnes značky se zákazem kempování a spaní v autě.
Zdravím.
Je jasné že třeba Chorvatsko , Itálie , Francie ..... jsou státy které žijou z turismu.
Oni potřebují aby jste jeli do kempu a zaplatili.
Když jsem byl v Chorvatsku s karavanem , tak ani nebylo kde přenocovat u moře . Všechny sjezdy- pěkně do kempu.
Článek jako takový přináší užitečný přehled o podmínkách kempování na divoko, ovšem není úplně jasné proč titulek zmiňuje přespání v autě, když článku pak se mluví výhradně o stanování, tj. spaní mimo auto.
Přesně to jsem si říkala, tohle není o přespání v autě, ale o přespání pod stanem ve volné přírodě.
Jak mi kdo dokáže, že v tom autě spím, že jen neodpočívám?
Pak jsou zas kecy, že řidiči nedělají přestávky, jezdí unaveni a způsobují dopravní nehody.
Tento komentář byl smazán uživatelem.