Řekl bych, že nejlepší bude Nissan Pathfinder 3,2. RRSport mám a je to nejspíš nejporuchovější auto na světě. Má najeto jen 200000 km. Letos jsem se pokusil 3 x s ním vyjet a pokaždé z toho byly 2 měsíce v servisu, všechno elektronika. Naposledy je tam od září, autorizovaný servis si do vánoc neporadil s řídící jednotkou....dám ho do šrotu.
Za mne jedině Volkswagen Touareg V8, 4.2 TDI, s výkonem 250 kW se vzduchovým podvozkem. Nepopsatelně suprové svezení, velký výkon i kroutící moment. Když potřebuješ nebo jen chceš, šlápneš na plyn a vystřelí tak, že zapadneš do té pohodlné a přitom super sedačky. Vzduchový podvozek má stavitelnou výšku s ovládáním z místa řidiče, navíc můžeš zvolit normální ON road nebo OFF road a vyjet skoro kamkoliv. Navíc s občasným blázněním a rychlostí i přes 200 km/h se vejdu v průměru do 8,5 litrů nafty na 100 km. Zatím vyjedu kamkoliv, neprší a nesněží na mne, nemám bahno v botách... 😉 Navíc Touareg může oficiálně a legálně táhnout těžký přívěs třeba s jachtou, bagrem, karavanem, s koňmi, apod. Když něco nakládáš do kufru auta, můžeš si ho snížit pro pohodlnější nakládání. Takovou káru jen tak neutaháš 😉 . A mimochodem např. BMW X6, Audi Q7 apod. na něj podle mne v leckterém ohledu nemají šanci.
Kia Sorrento diesel manuál r.v. 2007, koule 3300 kg, spotřeba 10 l/100, projede vše, zatím najeto 220 tis km bezvoprav, jen spotřební materiál. Nedoceněné vozidlo.
Neprojede měl jsem jeep je na tom o poznání lepe
Když si nejste jistý podívejte se do zákona 361/2000Sb, §80a:
f) B jsou zařazena motorová vozidla s výjimkou vozidel uvedených v písmenech a) až e), jejichž největší povolená hmotnost nepřevyšuje 3500 kg, určená pro přepravu nejvýše 8 osob kromě řidiče, ke kterým smí být připojeno přípojné vozidlo o největší povolené hmotnosti
Příklad: vozidlo 2 tuny, vlek 1,5 tuny brzděný = můžete řídit s ŘP sk. B.
Ach jo no... jsem asi jediný kdo má LR Discovery II 1999 (Traktor) a jede to furt... k tomu mám i LR Discovery IV 2013 a jede to furt... a oba s koulí na 3,5t... a projel jsem s tím i motokrosovou trať a tankodrom... (bez přívěsu)
Žena má Volvo XC90 a je to docela dobrý SUVko... ale fakt to nejni OFFROAD...
mam GL i ML je to pohodle a luxusni svezeni, bagr n vleku zadny problem. ale jeste dosud mam Musso od ssang yonga. S tim uz jezdim na LPG asi 11 let a muze tahat 3,5 tuny, ale je to znata jen 105 kW. tehdy stal 50 tis kc a lpg pak 28. ale slouzi dodnes bez nejake zavady
Za automatem těžký přívěs ? No nechápu.Věřím Nissanu,ale starší provedení bez zbytečné elektroniky.Mám již pátého,tři Patroly a dva Pick-upy (Navara první serie).Protože se mi líbí Cherokee KK,pořídil jsem ho,ale ještě nevyzkoušel.Takže podle mne Nissan do roku2003.
Mám už 2 roky nissan pathfinder 2,5D Premium a jsem velmi spokojen. Má to tedy na kouli "jen" 3000 kg, ale když to valí lesem s přívěsem plným dřeva, máte pocit, že vás nic nezastaví 🙂 Manuál jsem vzal na doporučení, že automat není na přívěsy to nejlepší, nevím.
V8 OHV 10-12 litrů? Bezkonkurenční.
To i ten traktor pod kapotou v takovým autě bere 10 litrů mazutu na sto a servisně bude násobně dražší takže nejpozději druhého majitele sežere.
Takže RAM/Durango 🙂
Na titulni foto Dodge Durango, v textu nikde, krome zminky o 5,7 V8 Hemi u Jeepu. Nemyslim, ze je horsi/nakladnejsi nez ojety Landrover nebo Mercedes. Ja jsem s nim velmi spokojeny.
Hemi? 😉