článek z "dneška" komentáře staré 9 měsíců, a ještě tam má chybu.
Ta chyba: Ono se může stát, že součet maximálních hmotností vozidel je nad 3,5tuny. Auto má maximálku 2tuny rovné, vozejk má maximálku 1,6 tuny (ano, je to bržděná O2 a né O1) a i přesto se jedná o soupravu do 3,5tuny včetně a stačí na to řidičák B (nepotřebujete ani rozšíření B96)! Proč? Protože v zákoně se o součtu nehovoří, jen o maximální hmotnosti soupravy. A ta je omezena TAKÉ schopností tažného automobilu. Proč si myslíte že v malém techničáku je ta kolonka?
Pane Milane, mýlíte se, pro řidičák to nesmíte přesáhnout a jedná se o součet max hmotností vozu a přívěsu, a jedná se o řízení bez oprávnění, pokuta 20 tis a odebrání řidičáku, nic jiného tam není.
Ale pokud jde o technickou věc že auto má v techničáku max 1500 kg přívěsu, můžete zapřáhnout i vlek který má přípustnou váhu 2000kg ale nesmíte přesáhnout okamžitou hmotnost těch 1500 kg, ale musíte mít řidičák. Pozor na to jsou to dvě jiné věci. Já si kvůli tahání koně musel udělat B+E.
Nejlepší ojetina Landrover? Tak tenhle vtip byl dobrý, tyhle auta jsou časteji v servise než na silnici.
Naopak jste úplně zazdili duo Santa Fe/Sorento. Levná a poměrně spolehlivá auta, stejně jako Pathfinder a od Toyoty Hilux.
Taky mě to napadlo, Landrover jako ojetina je největší past. A přesně Sorento jedno z nejlepších ojetin co do spolehlivosti. Škoda, že ho nemám 🙁
Kdo jede do školky SUVéčkem, je blázinek! A kdo vozí děti do školy, přesto, že to má 5 minut chůze je vůl! Jinak to nevidím. Dělat si můžete a taky budete, co chcete, ale blbost zůstane blbostí!
Nojo, to víš, s Roomstrem moc parády nenaděláš, tak zbývají jen závistivé kecy.
PS: mám to do školy 3 minuty chůze... 😋
Nechápu,proč nesmím tahat brzděný přívěs nad 750 kg,protože mi chybí písmenko E,které jsem před 50 lety nepotřeboval,Mám papíry na náklaďák ,traktor s kterým můžu tahat co chci,na vojně jsem jezdil s náklaďákem a tahal veškeré přívěsy i děla,zkušenosti to samé.V Německu po nějaké době zkušenostech s malým vozíkem,můžete tahat velký,u nás nejde nic.
Tak zrovna v Německu by bez B+E byl problém u těžších přívěsů nad 750 Kg. Doba se holt mění.
... at si rika kdo a co chce, nebo se se treba vysmiva, trolli, nebo technicky argumentuje bez znalosti a zkusenosti s autem, tak za mne nejlepsi auto na tahani tezkych privesu je Touareg R5.
Je to uz hezkych par let nazpet co jsem si polozil stejnou otazku jako autor clanku a po dlouhem zkoumani a uvaze jsem si nakonec vybral Touarega R5, s automatem a bez vzduchoveho podvozku a udelal jsem moc dobre a nikdy bych nemenil.
Proc? ... vysvetlim
Tohle auto nikdy neprodam a nevymenim, ono opravdu neni moc za co.
Souhlasím s tebou..
Mam Dodge Durango 5,7 Hemi s jsem maximalně spokojen. Spotřeba 17lpg 14ba . Pohodli, spolehlivost a ceny nahradnich dilů .Nechci uz zadnou Evropu. To co jsem cpal do servisu Audi to radeji projedu . Audi stala v servisu a porad jsem neco platil. S Dočkou jezdim , udela se olej a provozni servis a vic nechce. Zlatičko americky
Tak zase nevím, kde autor bere informace. Dát sem jen výběr šmejdů jako VW nebo Range Rover. Chybí tu spoleflivá auta typu Hilux. Osobně mám Mitsubihsi L200, na kouli mám 3,1t. Bohhužel automat, který jezdí sólo kolem 9 l a s vlekem 1630kg mezi 12-14l. KOlega s manuílem jezdí sólo za 6 a s vlekem bude taky adekvátně menší spotřeba proti automatu. Když už takovýhle článek, tak proč ne alespoň trochu obsáhlý?
Autor psal rodinná SUV, pickup je spíš pracovní offroad.
Článek bez znalostí věci o nesmyslech, které u nás nejsou možné, alespoň ne legálně. Žádný běžný osobák kategorie M1nemůže tahat přívěs 3,5 tuny. To je povolená váha celé soupravy, maximálně lze použít těžší vozidlo do 3,5 tuny s přívěsem 750 kg. Chybou zákona lze použít za Trabanta třeba 2,5 tunový přívěs, protože váha soupravy je v limitu. Na přívěs 3,5 tuny musí být větší vozidlo N2,N3, nebo nákladní N2,N3 s příslušným řidičským průkazem.
Proč by nemohl? Pokud máte příslušné řidičské oprávnění B+E, tak např. Touareg kategorie M1 může za sebou táhnout vlek 3,5tuny....
Mám wk2 3.0 diesel 177kW, koupil jsem nedávno a moc jsem se nesvezl, když vam ho nějaký bl..c prodá s nefunkčním ventilátorem, nakonec po koupi noveho za 13000 to tím není a je to řídící jednotka za 20000 na kterou čekám uz 20 dni. Autorizovaný servis nejdříve řekl ze to bude za 47000 ale nakonec nemůžou díl objednat protože je to nad deset let stáří a nové díly už nejsou. Takze repas. Pak to tam musim do jeepu odvést znovu a snad mi ji tam daji a nahraji. Jelikož nikdo nemá diagnostiku a neumi to opravovat. Takže pecka mit ameriku. Ale je to krásný auto a líbí se mi kdyz na Q7 koukám z vrchu 🤭
ameriku ? asi ne myslim spise evropske auto mate
toyota hilux je toyota hilux za 9let jen dolevám pouze vodu do ostřikovače kupovaná nová dnes mám najeto 350tis km sednu a jedu
A ani olej nemněníte? Hmmmm tak to je super,to beru.