1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 14 dny

S ceskou MHD a laskavosti spolucestujicich mam dve krasne zkusenosti. Vlastne ctyri protoze to mimo MHD mi nabidnula Florenc. Z metra na autobusove nadrazi jsem tahla kufr. Dve slecny okazmite samy o sobe mi nabidnuly ho vynest po schodech. Jeden pan mi vypomohl jindy, ale take si dukaty za vypomoc nevzal.

V Brne jsem zazila dve uzasne veci. Jela jsem z nemocnice od Milosrdnych bratri s pytlem veci zemrele osoby. Okamzite mi laskavy pan uvolnil hned sve misto u dveri. Kdyz mi umiral tata, tak jsem z DS nasedla do saliny a nestihla jsem si okamzite oznacit jizdenku. Pan revizor mne videl, jak nemam sanci si odlozit veci "zaplatit" jizdne pro rychly rozjezd saliny. Zaplatila bych i trojnasobek, kdyby tatinek zil. Bohuzel v te same tramvaji mi prisla zprava, ze tata zemrel.

Osobne jsem se setkala s laskavostmi a vstricnostmi.

18
Před 14 dny

Já mám zase vzpomínku na takové ty chtivé místa v MHD ,před lety se mi stalo ,že taková jedna nastoupila do tramvaje a aniž by se podívala tak si sedla, ale na mě a ještě se zavrtěla jak je to měkké posezení a byla překvapená, když to sedadlo promluvilo.

37
Před 13 dny

Souhlasím s autorkou, že moc úsměvů v MHD člověk nezahlédne.

Mě však včera pobavil v tramvaji komentář jedné malé slečny.(asi 7 leté)

Nastoupila s rodiči a bráškou sotva 5 letým. Toho posadili na jediné volné místo a sestřička si stoupla jako dospělá mezi rodiče přidržujíc se tyče.

Jenže chlapec sedět nechtěl a ze sedačky slézal a tu pár vteřin stál, pak si zase sednul a když jela tramvaj do zatáčky div , že neupadl.

Maminka mu začala domlouvat, aby klidně seděl a nezlobil , za chvilku budou vystupovat atd.

Sestřička (už slečna absolventka 1. třídy ZŠ ), aby dodala důrazu maminčiným laskavým slovům tak se obrátila na brášku a pravila :,,Až jednou budeš starší jak já , tak si můžeš v tramvaji taky klidně stát".

Už jsem vystupovala , když se rodiče ujali vysvětlování jak to s tím stářím jejího brášky je a bude celý život, ale všem okolo nám ta jediná větička v dané souvislosti vykouzlila milé pousmání.🙂

7

Včera jsem jela v tramvaji s podobně smýšlejícím starším mužem odhadem okolo 80let a ten se jal kritizovat dosti hladíte mládež !!! Nikdo mu nic neudělal, ale pan si trval na svém, že všichni jsou to nevychovanci a že všichni mladí bla bla bla … , nevydržela jsem to říkám mu:” nedá se nic dělat, když je mládež nevychovaná, musíte počkat až zestárne a bude se chovat stejně jako vy !!! Chlap se nafoukl jak bublina , div , že nepraskl …

47
Před 13 dny
Roberta Karmínová

mám takovou mirně řečeno hubatou kamarádku, ale žádnou legraci nikdy nezkazila, prostě super. jednu jsme s našimu malými dětmi jeli tramvají, ona si sedla a vzala oba prcky na klín. Nastoupila starší dáma a hned polohlasitě začala, jakože co je to za mládež, že sedí a ona musí stát. Chvíli jsme to ignorovaly ale kámoška to nevydržela a obrátila se na ní a říká- a paní to nic není, já totiž na konečný si tu tramvaj koupím.

4
Před 14 dny

Je mi 55, už mě i mladé holky pouštěly sednout, což jsem s díky odmítnul. Ale starší ochotně sednout pustím. Sedím v prázdné tramvaji, hned vedle dveří, nastoupila také taková starší dáma a vehementně se dožadovala, že chce pustit na mé místo. Slušně jsem jí upozornil, že přede mnou a za manou je asi deset sedadel volných. Také se tvářila dotčeně

20
Před 14 dny
Jiří Boček

Já jednou v autobuse pustil jednu co říkala, že má nějaké povolení sedět u okna jsem si říkal, když jí to udělá radost.

9
Před 14 dny

Hlupáci jsou mezi všemi věkovými kategoriemi bez ohledu na pohlaví. Bohužel právě tito jsou nejvíce vidět a slyšet, proto potom vzniká naprosto mylný dojem. Ač se to mnohdy nezdá, tak většina lidí je slušná.

34
Před 14 dnyUpraveno

Autor píše o mladých co se neusmívají , ale nikdy jsem neviděl ani usmívající se důchodce. Jinak to zase tady bude řečí jak se jim ubližuje a může za to Fiala.

30
Před 13 dny
Martin Zimčík

Tobě asi Fiala vyhovuje, většině asi ne, ale ani čapí hnízdo.

4
Před 12 dny

Mě zase hodně irituje chování některých současných seniorů. Například to, že na stole, (co slouží pro úklid nákupu v obchodě) se opravdu nesedí, ví naprostá většina dětí. Ovšem jen senior, byv na toto upozorněn velmi korektně, začne být vulgární.

Před 12 dny

Chodím o holích. Když jsem nastoupila do autobusu MHD a zjistila že není žádné volné místo, tak jsem jednu ženu zhruba v mém věku požádala, zda by mě nemohla pustit sednout, že jedu až na konečnou a nevydržím tak dlouho stát, navíc mám průkaz ZTP. Její odpověď mě dostala. ,,Ne, to bych teda nemohla, trhali mi zub a dost to bolí.,,

Před 13 dny

Jela jsem jednou v narvanem autobuse. Asi 20ileta silne rackujici slecna zacala hlasite upozornovat ridice na dva normalne vypadajici muze slovy: Tady ti dva strrrasne smrrrdi. Pojdte si k nim cuchnout” Panove. od ni byli asi 3 metry a nesmrdeli. Ridic skutecne vstal , prodral se k nim a rekl, ze nic neciti. Slecna ale trvala na svem. Mladsi z nich rekl : Tato, jdem! a vystoupili.

1
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt