Tedy školy nemám, jsem ze vsi, ale vrak na obrázku je lodi z devatenáctého až první třetiny dvacátého století, na to vsadím důchod.
Jednoznačně. Možná i mladší.
jo, a pak se probudila a ruka v nočníku. V polospánku, kecy do článku. Jémínánku. Dám si deci za odměnu, že jsem dočetl.
To je tak na litřík.
Je to strašně zajímavé... .fakt by mě zajímalo kde přesně loď byla, nebo jak daleko od břehu, jestli námořníci utonuli v pouštních dunách nebo je snad vyvrhlo na břeh náhlé tsunami..
Jsem první koho to zajímá? Proč o tom v článku není ani slovo? Všechny zajímají jen prachuy a pytle diamantů.
Píšou, že tam nenašli žádné kosti. Námořníci tak skončili buď v moři nebo se pokusili někam dojít a zemřeli cestou.
Na obrázku je názorně bidet, jaké pitomosti AI dovede.
Do pouště? V tehdejší době bylo globální oteplování a voda byla tam naprosto normální. Pak se zase ochladilo a voda ustoupila. Nebo to bylo zase něco úplně jiného. Holt Zeměkoule si dělí co chce a nikoho se neptá.
V době ztráty lodi tam bezpečně byla poušť, - tzv. "Pobřeží koster" ani záchrana z potápějícího se plavidla nezaručovala přežití.
Nejprve odčerpali vodu u břehu a potom zjistili, že suchý pouštní písek loď dokonale zakonzervoval. Koukám, že některé články snesou úplně všechno.
Já na to taky čumím jak puk. Tak v poušti, pod vodou, na pobřeží...kde ta loď safra byla?
Ta Fuggerovská měď byla zřejmě že Slovenska, z okolí Banské Bystřice. Je zajímavé dočíst se, že skončila v Namibijské poušti.
Tak snad Banské Bystrice, ř tam nebylo nikdy. Asi něco jako Osakaová🤪
Musel jsem si vyhledat, jak se ta loď do pouště dostala. V článku o tom není ani slovo, že slečno Kadlčíková.
Nejprve odčerpali vodu u břehu a potom zjistili, že suchý pouštní písek loď dokonale zakonzervoval.
Som z toho voľajako zmetený.
Podle nadpisu jsem si myslel, že byla hluboko v poušti, a oni ji nalezli při odkrývání dvousetmetrového úseku pobřeží...
Pod suchým pískem...
strašný blábol ... zřejmě automatický překlad, aby to bylo rychle a levně 😄