Jistě . Máme tady "kastu" , která dbá na to , aby se jim to HRAVĚ povedlo . Ostatní mají jen oči pro pláč . Kdyby to nebylo smutné , mohlo by to být i trošku veselé . Jsou tady prostě nějací srandisti .
Kromě placení povinných daní jsem investovala do svých 2 dětí a nyní už i 2 vnoučat , to je ta nejlepší investice . Povinně spořit na důchod by si měli hlavně ti bezdětní .
Vás budou živit deti a vnoučata?
Dnešní důchodci měli našetřeno přes 300 miliard. Kde jsou páni z ODS???
I za komunistů byl průběžný důchodový systém a i jako dnes je evidován na důchodovém účtů jak přijem tak výdej. V roce 2023 byl výdej na důchody 800 miliard Kč a byl o 80 miliard vyšší než se v tomto roce vybralo.
Paráda, tak to mi zbývá už jen našetřit jeden milión a 990 tisíc. A to od prosince odcházím do důchodu. Tak to asi nedopadne 😱
A co jste dělal celý život, že máte jen 10.000 ?
Fajn, jen Vás nesmí potkat pohroma, že budete potřebovat nějakou dávku. 😄 Odkaz
A z čeho mají lide setrit když porad neco falešně zdrazujete,na bydleni občas nekdo hypoteku...z ruky do huby..🙈
Dva miliony na jednoho našetřit lze, ale 33% inflace zhatí úvahy o relativně důstojném dožití průměrného věku.
Tak nesmíte mít peníze pod matrací.
Já z peněz nestratil ani haléř, ba právě naopak. Za roky 20-23 jsem v zisku 6% nad inflací.
Jsem 4 roky v důchodu. Mám docela dost našetřeno. Dva miliony to nejsou. Ještě jsem na to nesáhl. Na všechno mi stačí důchod.
😂 takže vznikne dilema,jestli bydlet,nebo šetřit na důchod že?!
Nebo jako ten vtip: odnaučil jsem koně žrát, už se to málem povedlo, ale chcípnul.
Ještě do toho článku napište z čeho to máme našetřit.
Mě osobně se osvědčila práce (slušně placená) a podnikání (dle situace). Dnes v 63 v PD, naspořeno násobně více než je v článku 🙂