1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 rokem

Váš úmysl probouzet vůči policistům negativní pocity ve čtenářích je zjevný už z ilustračního fota. Hodně prvoplánové a hodně trapné. Až bude editorům ouzko, ať teda nevolají 158, ale třeba na lampárnu.

87
Před 1 rokem
Ivo Husak

Proč by neměli volat 158? Máme tu placenou policii, ale to přeci neznamená, že jsou nedotknutelní a nekritizovatelní!

26
Před 1 rokem

Tak si to spočítejme. Člověk nastoupí k policii třeba v 20 letech, tedy celkem krátce po maturitě, praxe celkem nic moc. To znamená, že skončí třeba někde na obvodě, nebo v hlídkové službě, případně na dopravce. Slouží 15 let, tedy v 35 letech by měl nárok na výsluhu. Takový policista bude mít hádám nějakou 4 platovou třídu plat plus mínus do 40 tisíc hrubého. Takže výsluha by byla zhruba 8 tisíc. Ve výsledku ten člověk toho extra moc vhodného do soukromého sektoru neumí, leda dělat ostrahu. Takže nejlepší možnost pro něj je zůstat co to jde, přeci jen, jak je někomu přes 40 let, tak už se mu nechce sloužit směny a s někým se případně prát. Takže předpokládám konec služby takového policisty ve výkonu cca na 40-45 let, kdy má odslouženo 20-25 let. Déle to moc dělat nejde. A výsluha pro běžné policisty, které potkáváme na ulici není nic extra. Každý se ovšem rozhodl dle svého rozumu, ale jít k policii jen kvůli výsluze, to asi ne.

42
Před 1 rokem

Za práci má být plat. Výsluhy jsou motivační faktor z dob Rakouska-Uherska, kdy lidé slyšeli na státní penzi a dnes běžný důchodový systém nebyl.

.

Dávalo by smysl spíše motivovat přímo platem, a výsluhy mít jako odměnu za prožitá rizika. Ale ta se dnes dají spočítat konkrétně - nedává mi smysl dávat výsluhy například dopravnímu policistovi, jehož jediným pracovním rizikem je, že spolkne píšťalku. Obdobně ti, kteří tráví roky za pracovním stolem, ne v terénu.

.

Ale samozřejmě, to je utopie. Žádný policejní prezident společně s ministrem vnitra si netroufne změnit vůbec nic. Vždy je okamžitě ve vzduchu revolta (např. vyhrožování hromadným odchodem), a to si žádná vláda neriskne.

.

Plaťme policisty. Plaťme je dobře. Ale chtějme efektivitu, a odstupňování podle skutečné služby, a ne plošné jak za dob, kdy nešlo nic složitějšího evidovat a zpracovat. Jsme v jednadvacátém století.

15
Před 1 rokem
Miroslav Šilhavý

Plačete na nesprávném hrobě. Povinnost zachovat výsluhy byla jedním z přístupových bodů při vstupu do EU a jen ta je může zrušit. Mají je všechny státy EU a některé i 100 % platu a u nás jen 50.

11
Zobrazit další 2 reakce
Před 1 rokem

Dobrý večer. Děkuji za názory které zde byly sděleny. Některé které odkazují na úvodní obrázek jsou však nekorektní. Jedná se ze strany Kverulanta o záměrně manipulující a neobjektivní informaci ke které se někteří diskutující vyjadřují. Pod foto je uveřejněno : Ilustrační koláž vytvořená Kverulantem za pomoci AI Bing images create

Je to pouze můj osobní názor, ale záměrnými dezinformacemi a podsouváním neobjektivních fotografií se zde záměrně manipuluje s názory běžných občanů. A to se v současnosti neděje jen na takových servrech. Já osobně nemám vůbec nic proti rentám policistů, hasičů ne pracovníků vězeňské služby, kteří jsou den co den vystaveni ohrožení svého života při ochraně zdraví nás všech. Tuto službu občanům si vybrali, plní ji, nejsou bůhvi jak za práci ohodnoceni ( jistě řadoví pracovníci v uvedených profesích nedosahují tzv. průměrné mzdy) a proto si myslím, že si určitý bonus ve formě renty zaslouží. V mnohých případech následně renta nahrazuje penzi. Za mne osobně velice si vážím práce hasičů,policistů i pracovníků vězeňské služby. Pokud se ze strany diskutujících jedná o pouhou závist nad tímto benefitem, tito diskutující měli možnost jít do služebního poměru k hasičům, policistům nebo k vězeňské službě. Proto mne osobně mrzí, že na konci každého příspěvku Kverulanta je žádost o finanční podporu tohoto servru. Jedná se pouze o můj pohled na dannou problematiku. Děkuji všem a přeji pěkný večer.

10
Před 1 rokem
Vladimír Frajs

Máte v podstatě pravdu. Mne k policii ale nevzali kvůli zdravotnímu stavu k vězeňské službě to také nevyšlo a k hasičům jsem už to ani nezkoušel. Mám brýle a to byl tenkrát problém. A takových je docela dost co prostě nemohou. Ale mne výsluhy rovněž nevadí. Některá jiná zaměstnání také mají benefity. Byť třeba jen ve formě levnějšího sortimentu v oboru, kde dotyčný pracuje.

4
Zobrazit další reakci
Před 1 rokem

Je vidět že stát má z čeho rozhazovat.Policajti, Ukrajinci jen tak dál.😂

22
Před 1 rokem

Klidně bez výsluh,ale ať policii pořádně zaplatí.Nepřetržitý provoz s velkým rizikem a prodavačka v řetězci má daleko více peněz.

30
Před 1 rokem
Petr Benz

Nepřetržitý provoz mají v nemocnicích, na dráze, řidiči a mnoho dalších. Myslíte, že u jiných řemesel není zvýšené riziko? Co třeba řidič? Nebo horník.

35
Před 1 rokem

Zvednout platy ,zrušit výsluhy!

Dvě mouchy jednou ranou. Zkušení policajti nebudou odcházet brzo do civilu a při vysokém platu bude možná méně korupce u policie!

Přece není možné ,aby ,když nastoupí ve dvaceti letech už mohl po dvaceti letech brát předčasný důchod (výsluhu) bez jakékoliv sankce.

52
Před 1 rokem
Ladislav Homola

Zkuste na obvodě v přímém výkonu vydžet jeden rok. Nedivte se těm lidem, že pak odchází. Ale kdo nejvíc remcá, by si měl tu službu zkusit, aby věděl, o co jde.

42
Zobrazit další 3 reakce
Před 1 rokem

Nikdy jsem nikomu nic nezáviděl a nezávidím ,ale zaměstnání si vybral každý sám a dobrovolně.

36
Před 1 rokem
Jiří Bittner

Předpokládám, že jste tak udělal i vy.

7
Zobrazit další reakci
Před 1 rokem

Članek píše jen o policistech, týká se to i vojáků, hasičů, europoslanců atd. Ti mají mít výsluhy nebo také ne.

9
Před 1 rokem

Řada z v nich však vedle této státní renty bere další peníze od státu v různých zaměstnáních či trafikách - těmto lidem rentu omezit a hlavně kancelářským. Nechápu proč má mít mluvčí hodnost majora atd. .

19
Před 1 rokem
Petr Volek

Lžete, žádný policista ze zákona nesmí podnikat ani mít jiný pracovní úvazek.

3
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt