Rodiče v USA už nevědí, co si vymyslet. U jména se ani nepozná pohlaví, takže je třeba specifikovat, jestli Togo Brown je muž nebo žena. A běžným jménům mění pravopis na Elysabette nebo Jhon, takže to při představování hláskují.
U nas taky leti divna jmena.ktera se nehodí k prijmeni. Nekdy se nestačím divit
je neuvěřitelné, že pro někoho je problém, že žena jmenující se Sedmikráska (Kopretina) pojmenuje své dítě Citron 😂
Brácha bude asi banán a ségra mišpule.
To nic není, lemon je citrón. Ale já občas koukám v TV na americký seriál o výběru svatebních šatů. Byla tam jedna nevěsta a ta se jmenovala Latrína. Nikdy nevíte, co vaše jmého znamená v cizím jazyce.
Já jsem měla problém mít sympatie k hrdinovi románu From Here To Eternity, který se jmenoval Prewitt.
Zas až tak moc bych tomu nevěřila, že se v Americe pohoršují nad nějakým neobvyklým jménem. Dcera Gwyneth Paltrow se jmenuje Apple, dcery od Kim Kardashian jsou North, Saint, Chicago a Psalm, o jménech dětí Elona Muska už vůbec nemluvím. A že by jméno podle čtvrti v New Yorku, jako má synek Beckhamových, bylo nějak obzvlašť "normální", mi taky nepřipadá.
S pojmenováním dětí podle postav seriálu bych počkal až seriál skončí.
Ono se totiž může stát, že z původně kladné postavy se stane šílenec který má na svědomí smrt tisíců lidí. To se pak špatně vysvětluje.
Ano, o nějakém takovém případu, který popisujete, jsem kdysi četla. Netuším, o jaký seriál šlo, ale prý pak bylo hodně nešťastných rodičů.
Mně se to líbí. Je na každém, co si vybere za jméno.