Přes den neusnu, ani nemám potřebu, ale pokud nejsem někde ve společnost, tak spím před 22.00 a ideálně do 7.00 teď teda nevím, když to je rizikové, ale cítím se odpočatě, než když spím méně.
Proč chodit spát jen po obědě? Já běžně usínám při zprávách v televizi, na schůzích, v autobuse, při sexu, při čtení pohádky, na lehátku v zahradě. Zatím jsem ještě neusnul za volantem a při konzultacích se studentkami. A jinak dobrý!
To musím na poradě říct ředitelovi. Koupíme do každé kanceláře kanape a budeme si po obědě jako ve školce dávat dvacet.
souhlasím
Jak, že nemáme český výraz? A co šlofík, případně moderněji chrupka? 😉
S těmi cirkadiánními rytmy: pokud trvají 24 hodin, tak nemohou být primárně synchronizované (přirozeným) světlem, protože délka dne se v průběhu roku dramaticky mění..
Když musíš tak musíš, a tak by to mělo být se vším... 🙏🍀
"Miluju spánek. Je to nejlepší z obou světů. Jste živí, a přitom o ničem nevíte."
Skvělá Rita Rudner 👍 a já 😀
A proč se dožíváme relativně menšího věku?🤔 Protože stres... Stres je dnes to, co lidem zkracuje život. Krásně to řekla postava "Babočky" ve filmu "Cesta z města." - "A kam spěcháte? Do hrobu???"...🤦♂️
Když spím, tak trpím stresem, že mne někdo probudí!
Žádnej politik nechce, aby se mu ve státě váleli lidi v penzi do 90 let, sami mají málo a ještě se s nima dělit. Proto budou stále měnit letní a zimní čas, to ten průměr dožití zkrátí. 🥸☝️
Stres z té změny času nemám. Hodiny nesundavám a nepřetáčím a tak se nestresuji. Holt v jednom pokoji mi jdou podle zimního času a v druhém podle letního...