A je to tu. Co se očekávalo několik týdnů, se konečně stalo. Nyní bude na trhu soud a věřitelský výbor, hrozí však docela reálně, že desítky tisíc zákazníků přijde o nemalé částky. To je další rána pro reputaci obnovitelných zdrojů v Česku, kde OZE již tak většina nenávidí. Well done, boys 🙁
Divíte se ,že občané mají k OZE málo vřelý vztah ? Když za 1000 miliard (jen dotace ! ) z našich daní vyrábí tyto zdroje pár % elektřiny ? Za ty peníze by byly 4 jaderné bloky ,které by vyráběly i když je tma,nebo v zimě ( to je potřeba elektřiny největší... ) když je14 dní zataženo, a asi 60 let ! Podpora fotobaronům je největší tunel na státní rozpočet od pádu komunistů - a kupodivu ,na to stát finanční zdroje má... netřeba už nic dodávat...
Do 2 let se dozvíme, že Malina je napojen na někoho z vládní koalice. Prostě klasika 🙈😊
Na Bohemians 1905😀
Fotovoltaika je jedno velké šméčko.Když si ji zařídíte sami zaplatíte 200 000kč,když si ji necháte udělat firmou na dotace zaplatíte 200 000kč a stát zaplatí na dotacích dalších 150 000kč provádějící firmě.Jsem zvědavý jestli za tohle někdo půjde bručet.Samozřejmě se to týká také zateplování nebo výměny kotle.
Co to placas za hovadiny. Udej priklad cenovky výměny kotle po vlastní ose a pres realizační firmu at vidíme ten narust ceny o dotaci. Díky.
Zřejmě promyšleno od samého začátku.lži a jenom lži - obrovská reklamní akce. To amatér nemá šanci. Nejspíš někdo shora tyto marionety vedl.... . Za pár let se jistě dozvíme trochu víc než pravdu dnešní. Jistě to není první ani poslední případ. Když to však dnešní prolobované právo díky ,,neúplatným" poslancůmu u nás připouští, můžeme jen zírat. Nezávislé orgány od policie přes zastupitelství a samozřejmě soudy k tomu. Tak se nedivme,že tisícům oklamaným zústanou oči pro pláč. A my všichni se na takto vzniklých škodách a nárocích podílíme splíátkami z našich daní... . A rozpočet kluci ze Strakovky krvácí... .
Kdo nebyl hloupý a trochu pátral,zjistil,že Malina je podvod.
Bohužel na to dojedou obyčejní,naivní lidé,kteří uvěřili podvodníků.
Jeden odstavec, tak nějak shrnuje vše, tady už je konec, defakto ani konkurz nepomůže zaplatit škody. Je mi líto všech, co u této firmy přišli o peníze. Každopádně velká rána pro všechny ostatní firmy, které v tomto oboru fungují poctivě. Přijímat neustále zakázky, i když dopředu vím, že nemám lidské zdroje a nemohu splnit co jsem slíbil, je prostě definice podvodu.
O její praktiky se začala zajímat policie, která na účtu společnosti zajistila pouhý půl milion korun. Přitom firma od zákazníků vybrala odhadem 1,5 miliardy korun.
Oni od lidí vybrali 1,5miliardy tak kde ty peníze jsou? Všechno si ty zmetci převedli na zahraniční účty nebo na jejich rodiny. Další chyba proč budu firmě hradit předem 60%? To bych si vybrala jinou firmu víc jak 10% předem bych jim nedala.
Také jsem chtěl FV, ale když po mě chtěli 60% předem, tak jsem jim řekl, že se asi zbláznili. Už tenkrát jsem v tom viděl podvod!!! Jen když dáte 1,5 miliardy do banky tak máte slušný měsíční úrok. Konkrétně 7, 5 mil. měsíčně. Už to je hodně dobré. No a pak když si navíc peníze necháte....
Tak takhle nějak se může člověk v ČR zabezpečit na důchod. Vše právně čisté to jistě právníci ohlídají a vlastní návrh na insolvenci byl jistě podán včas a v pořádku. Jen se nepovedl jeden investiční záměr, to se stává.
V děmokratismu se tomu říká byznys.Neudělali jsme to co jsme slíbili a udělali to co jsme neslíbili , a je to . My máme prachy a vy ..... nesplnění sny . Vše v rámci právního šistému .
V demokratickém systému se tomu říká podvod a krádež. Proto to řeší orgány k tomu určené.
Jsem taky zákazník Maliny a je mě všech co jim v tom leží peníze líto . Já měl asi štěstí. FV mám a i v termínu. S prací jsem byl spokojen a teď čekám na připojení od EGD s čím Malina už nemá nic společného. Samozřejmě jestli firma padne tak padá i veškerá záruka na dílo a proto mě nezbívá než se modlit i když jsem nevěřící. Doufám , že se to vyřeší a všichni dostanou co chtějí. Ať už peníze nebo FV a čerpadla.
Také jsem chtěl FV, ale když po mě chtěli 60% předem, tak jsem jim řekl, že se asi zbláznili. Už tenkrát jsem v tom viděl podvod!!! Jen když dáte 1,5 miliardy do banky tak máte slušný měsíční úrok. Konkrétně 7, 5 mil. měsíčně. Už to je hodně dobré. No a pak když si navíc peníze necháte....