Je to velice smutné, poprvé jsem letěla IL 14 v 12 letech a potom již mnohokrát, různé po světě.CSA byla reprezentace tohoto státu a jejich profesionální přístup byl super.Nase vláda prodá co se dá a tak prodala chloubu ve vzduchu.Diky všem z ČSA,byli zlatí.
Už asi nemůžeme nic prodat nic nemáme ziju tu přes rok ,žil jsem 25 roku v USA pořád se divím co se tu deje,,vůbec nejsem rád že jsem Čech je to ale stále můj domov,tohle se ale děje na celém světě že se firmy prodávají zahraničním investorům ale na aby byli staré tolik let jakCSA je to smutne ale nic s tím nemůžeme dělat to je smutnější už nic nemáme možná ani naší Českou hrdost
Jak může o české hrdosti psát někdo, kdo napíše, že není rád Čechem...
Hlavně , že máme letiště Václava Havla.
V pořádku, co vám na tom vadí? Někde mají letiště John Fitzgeralda Kennedyho, někde Charlese de Gaulla, my máme Václava Havla.
Ostuda, podobné je to s Českou poštou... Nechává se to vyhnít, dokavaď to jde a pak se to zavře... Některé věci nejdou jen přepočítávat na peníze... Ano, musí to dávat smysl, ale bohužel tohle jsou státní a strategické věci... Bohužel se všeho lehkovážně zbavujem...
Mrzí??? S**e mě to! Jsem opravdu naštvaný ma majitele ČSA i Smartwings. Takto to opravdu dopadnout nemuselo, stačilo jen chtít, ale za tím něco bude, třeba má zájem prestižní označení letů "OK" někdo koupit...
OK je mezinárodní imatrikulace letadel registrovaných v ČR. To se nedá koupit a ani prodat. Mimochodem tuto imatrikulaci používá dál i majitel ČSA Smartwings a kdokoliv kdo má registrované letadlo v ČR.
"Viním všechny vlády, které v průběhu toho krachu rodinného stříbra, kterým České aerolinie byly" za co ?? snad jediný koho muže za toto nenávidět je -> "Polovinu akcií drží miliardář Jiří Šimáně, druhou polovinu pak drží Lenka Viková".. Strašně se mi libí jak Čecháček něco prodá/zavře/pošle do insolvence a spousta opic začne nadávat na vládu že to nedotovaly/nekoupily/nestarali se.. jediný kdo za to všechno vždy muže je vlastník ne jaká koliv vláda..
Stát je nejhorší podnikatel a do státních subjektů nedává odborníky, ale kamarády. To jinak dopadnout nemohlo. Celá politika a vláda jsou naši zaměsntanci, které si platíme, ale výsledek je tragický. Pookud naši zaměsntanci nedělají nic pro toho, kdo je platí, pak je něco špatně a bohužel zaměstnavatel (lid) to nechává dlouhá léta bez povšimnutí. Ze zaměstnance se stal zaměstnavatel, zaměstnavatel se stal zaměstnancem a ochotně nadále dotuje svého zaměstnavatele. Tak proč údiv nad tím, jak dopadly ČSA?
Po revoluci jsem v USA jsem potkal jednoho vyznamenho zahranicniho ekonoma a ten mi rikal, nepociteje s tim ze stat budou ridit ti nejschopnejsi. Ti nejschopnejsi jsou totiz uspesnymi podnikateli, pak jsou ti schopni a ti delaji manazery ve firmach tech nejschopnejsich a pak je teprve treti liga a ta pokud se neuplatni v soukromem sektoru tak naleze do politiky.....bohuzel to tak je - i kdyz i vyjimky se najdou.....
ČSA nebyly jedny z nejstarších aerolinek. Byly myslím snad úplně první tedy zcela nejstarší.
No a kde je Československá námořní flotila co fungovala za zlého Bolševika?
Co dělají staří námořníci suchozemského státu? Žijí ještě? Jsou v důchodu? Šli k jiným námořním společnostem? Zůstali kapitáni kapitány jinde, nebo skončili před důchodem na vrátnicích?
Na co všechno můžeme být jako Češi dál hrdí?
Promiňte mi, ale od podzimu 2021 se v cizině prohlašuji radši za Moraváka. Ale z jiného důvodu než ryzého patriotismu k Moravě. Cizincům Morava nic neříká. Tím nikoho nerozlobím. Kdysi mě všude vítali "Čekoslovakija gůt".
To ještě nějakou setrvačnost u starších cizinců mít bude, ale to už je jen ozvěna.
Nějak to s náma od První republiky jde čím dál víc z kopce, co?
Kdo za to může?
Nějaká mocnost?
Nebo vyšší princip logiky?
Cílená sabotáž?
Rozkrádání?
Nebo jen stará "dobrá" silná lidská hloupost? Tedy vyšší princip logiky.
(ČSA) "Staly se řídicí společností skupiny Smartwings s majoritním podílem ve společnosti Smartwings."
Tohle je tedy psycho. Jeden by čekal, že zmizí Smartwings a jejich kód.
Smartwings jsou mnohem lepe zavedena znacka nez CSA.
Jako vše nechali naše po revoluční vlády rozkrádat .Je to ostuda státu a ministři za posledních 25 let jsou za to zodpovědní a měli by nést zodpovědnost.
Ne 25, ale 35 let devastace.