1600/1600Zbývá 1600 znaků
Hlavní témata v diskuzi
Před 4 měsíci

Lidé byli varováni předem a přece se jich tolik utopilo a při pohledu na ta auta na hromadě si říkám, jestli to lidi brali vážně. Nebylo to jako u nás, kdy extrémní srážky a povodně jsou hoax a nic se neděje?

Někteří zde v diskusi si myslí, že když přijde povodeň, tak je zachrání vláda a složky IZS a nějaká osobní iniciativa a zodpovědnost není potřeba? Když přijde takové varování, tak beru rodinu, zabezpečím dům a jedu pryč. A ne že se budu dívat z okna, jak mi voda odnáší auto a volám o záchranu z vrtulníku proboha. Já chápu, že je těžké opustit dům. Ale po přípravě (zabalení, výnos věcí do patra, nebo odvoz pryč), už asi v domě nenadělám nic a vodu pohledem nevytlačím.

9
Před 4 měsíci

Co na to říká náš přední klimatolog - pan Václav Klaus?

6
Před 4 měsíci
Irena Nedbalkova

Čeká, co mu zašlou za noty jeho řídící důstojníci z FSB.

5
Před 4 měsíci

Prvně jsem si na fotce všimla rovné betonové ulice bez stromů a jakékoliv zeleně. Člověk si ubližuje sám, že nedokáže žít v souladu s přírodou..

6
Před 4 měsíciUpraveno

Ještě, že u nás se to zčásti vzalo vážně a předešlo se ještě větším škodám. Ale škoda ztracených 27 let, kdy se mohlo v rámci prevence udělat více.

25
Před 4 měsíci
Tomáš Kunčík

Pokud si vzpominám, tak už dávno vznikl plán na stavbu přehrad, posledni aktualizace bylo pokud si to dobře pamatuji číslo 65. Ne, každý vime, kolik se toho postavilo. Spousta lidi pořád dokola mele, že to nepomůže a že vodohospodáři jsoz bl..i,.... a výsledky jsme viděli. Dokonce jsem se setkal s názorem, že vltavská kaskáda je k ničemu a že by povodně Praze nevadily. Takovi lumeni tu taky žijí...

Spousta lidi vůbec nemyslí hlavou ale okamžitě vědi, že nic fungovat nebude.

13
Před 4 měsíci

Asi bychom měli meteorology začít brát vážně.

15
Jan Snášel

Beru je vážně od té doby, co mají Aladina.

1
Před 4 měsíciUpraveno

Zdravím, rád bych se zapojil do této diskuzi "podfukové" novinky.

Jako specializovaný meteorolog s 20 lety zkušenosti v tomto oboru a trochu se v tom pohybuju, tak vas můžu zaručit, že žádné bouřky NEBUDOU! když se podívate na kmitočty inversní vrstvy za posledních 5 měsíců, tak můžete pozorovat, jak anticyklony se pohybují směrem k vertikální šířce jížní poloukoule. Znamená to, že v Čechách se očekává příznivé a pohodlné počasí,

8
Před 4 měsíci
Mark Radikal

Ať to bude jakkoli a myslíte to smrtelně ne/vážně, myslíte, že Vám po tom všem někdo v této chvíli uvěří?

Před 4 měsíci

To je tak, když se nevěří meteorologům. Jako u nás. Škod a obětí mohlo být daleko méně.

Upřímnou soustrast všem poškozeným a pozůstalým .

10
Před 4 měsíci
Hana Havová

zrovna si říkám, že když se něco stane, tak rosničkáři "my jsme to říkali". Jenže ve většině případech se nic nestane, protože to jsou pohádkáři, kteří se ani s tou nejmodernější technikou většinou netrefí. Kdybych se měl z každé, nedej bože TV předpovědi, připravovat na vyhlašovaný děs běs, tak nebudu dělat nic jiného ...

10
Zobrazit další 2 reakce
Před 4 měsíci

Já opravdu nechápu, proč si ty povodně "Španělská vláda objednala."?

To se musí opičit po té České vládě? Nebo ,že by to bylo doopravdy počasí a ne aerosol z chemtrailu rozprašovaný letadly???🤔

Všiml jsem si ale,že obloha nad Španělskem byla den před tím samá šmouha,co jindy nebývá .

Takže z toho jde jednoznačně vyvodit závěr, že to bylo na objednávku.😄😄😄

Možná nám dá jasnou odpověď vševěd Klaus a jeho institut "moudrých"🤭

6
Před 4 měsíci
Petr Páleník

Modrých - hlušců 😄

1
Před 4 měsíci

Zažila jsem tam bleskovku loni, úplně stejně v autě při záchraně auta, který ségře dva roky zpátky uplavalo. Bohužel to tam mají častěji a častěji. Loni to bylo v Calafel. Jen vidíte, jak ta voda stoupá a doufáte, že už je konec. Čekala jsem na záchranu asi 45 min doby hrůzy, kdy na mě plavaly že tmy ty jejich 2 m popelnice. A jen čekáte co se na vás valí a co to s vámi udělá. Nikdy bych už do auta v tomhle nesedla. Ať to auto uplave 😔

1
Před 4 měsíci

Taky za to určitě může green deal a Brusel.

1
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt