1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 3 měsíci

Tak péče kraje o posledního flamendra z Horní dolní je ohromující. Že se ta taxiMHD provozuje v oblasti, odkud pochází radní pro dopravu je náhoda. 🙂

Mě by tedy zajímaly náklady na jednoho cestujícího. Asi to bude hodně, neboť v posledních čtyřech letech tu MHD zdražila o 60%.

5
Před 3 měsíci
Pavel Kolín

Ve třísměnném provozu se často končí ve 22 nebo 23, když se to blbě sejde, tak se domů dostanete kolem půlnoci. Stejně tak třeba divadla a podobně.

Mně to přijde jako dobrý nápad

13
Zobrazit dalších 6 reakcí
Před 3 měsíciUpraveno

Proč bychom někomu měli platit taxíka z hospody z našich daní❓

Ať se vodstěhuje do Prahy, když chce provozovat noční život.

Je vidět, že kraje asi neví, co s penězi a měl by se jim dramaticky seškrtat rozpočet.

Když už jsme u toho - obce, kraje a jejich byrokracie, tam jsou peníze❗️❗️❗️

Je to druhý nejvyšší výdaj státního rozpočtu, tam jsou i peníze na důchody❗️❗️❗️

43
Před 3 měsíci
Lubomir Kvasnicka

Myslíte, že by bylo lepší mu platit autobus ?

11
Před 3 měsíci

Mělník a okolí jsou v obsluhování mistři. Kup si boty a mazej

1
Před 3 měsíci

Rozvoz opilců ?

12
Před 3 měsíci
Martin Zahradník

dost pochybuju, že si opilec něco včas objedná v aplikaci. Jsou i jiní lidé, kteří se potřebují dostat domů.

20
Před 3 měsíciUpraveno

Ocenila bych po půlnoci v Praze. Když přestane jezdit metro, je to v poslední době hrozné.

Od covidu to tu jezdí hůř než za komančů...

I metro zkrátili, nevyjíždí už o půlnoci ze všech konečných..

10
Před 3 měsíci
Radana Broučková

Tedy já se po Praze nočními linkami dostanu rychleji, než denními. Do centra, na letiště,…

2
Před 3 měsíci

Já bych do běžného tarifu zahrnula i fiakry. Brycka by obsluhovala nějaké krátké a málo vytížené linky, mohly by být zřízeny i nové krátké linky, například jako spojnice těch stávajících linek, které jsou blízko sebe, ale neprotínají se. Kůň je levnější než autobus nebo dokonce šalina, žere trávu místo nafty, stejně ty veřejné louky potřebují sekat, nepotřebuje pneu, podkovy jsou možná levnější a ještě se ty staré dají prodat do sběru. Vozataj nepotřebuje řidičák D, takže by byl výcvik fiakristu snazší než výcvik řidičů. Anebo nemusí být první ve všem v Praze, mohou nasadit fiakry do běžné MHD kdekoli v republice. A ještě mě napadá, stáj pro koně může být menší než garáž ČSAD, ale zase je potřeba nějaká pastva. Myslím ale, že město má hafo pozemků porostlých trávou, netřeba je ani ohrazovat, stačí koně uvázat ke sloupu. A jestli je potřeba nějaká osoba na hlídání pasoucího se koně, tak na takovou brigádu bude nával, i kdyby to bylo za pár korun.

1
Před 3 měsíci

PID je největší slátanina,co znám.Kdysi(před 45 lety)měly dopravní obslužnost obce TŘI autobusové linky s návazností na ČSD.Celkem 5 autobusů. Dnes je těch autobusů,resp. linek 16 s návazností na ČD nula.Počet autobusů neznám,ale bude jich as 8 nebo 9.Tak nevím,kde je ten úspěch.

6
Před 3 měsíci
Bohuslav Vašák

Pardon, ale jako slátanina mi přijde váš komentář.

1
Před 3 měsíci

Pro menší obce, kdy je potřeba objednat svoz více lidí na určitý čas a určitá místa je to rozumné řešení. Záleží jak to bude financováno, nejsem proti drobnému příplatku k jízdnému.

9
Před 3 měsíciUpraveno

Když je vůle... V jedné části Saska měli problém se školními autobusy; taková ta klasika: jedno -dvě děti do každé osady o pěti domech. Tak nasmlouvali taxikáře za smluvní ceny. A myslím, že je to výhra i pro ně, protože i v Německu asi taxíky vydělávaj taky jen o víkendech.

Před 3 měsíci

Super věc. Snad se to jednou rozšíří v dalších lokáitádh a i na víkendy a provoz bude do ranních hodin, klidně za speciální tarif. Pořád bude pro cestující použitelnější, když to bude stát o 30 - 50 % víc oproti denním spojům, než platit za taxíka.

1
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontaktDSA