Pamatuji tyto tříkoruny.Otec měl králíky a za kůži bývalo právě 3Kč, takže jsem jich jako dítě míval dost (otec mně preníze za kůže nechával).
A ještě jiný poznatek.Tenkrát už bylo něco jako letadlo. Přišel dopis se šesti adresama.Na první se měla poslat tříkoruna opsat tento dopis šestkrát, vynechat první adresu a na poslední místo napsat svoji adresu.Mělo pak přijít 3333 Kč.Nikdy mně nic nepřišlo.
Jiné letadlo bylo s pohlednicema.Místo 3 Kč se měla poslat pohlednice a také mělo přijít x pohlednic.Také v tomto případě nikdy nic nepřišlo.
Jsem už starší člověk, takže pamatuji ještě tříhaléře, pětihaléře a dvaceti pěti haléře (za ty se mohlo telefonovat z budky).
Pamatuji deda mi tske ua kuze krslici nevjaval penizky
Dobře si ty peníze prohlédněte ať vidíte jak má vypadat pořádná měna. Každá natištěná koruna je krytá státním ZLATEM!!! To už dnešní pani kapitaliste neznají....
Jo. tohle pamatuji. V kapse několik jednohalířů, tříhalířů, celková suma cca 20-25 haléřů.
Pěkně pořád v jedné kapse. Když mi bylo 12 let. začal jsem chodit na Měšťanku. Tedy do města.
Do města tehdy byl obrovský příliv Občanů trvale opálených ze Slovenska. A mladí OTO pořádali hony na děcka a okrádali je, a taky pěkně zmlátili, když nic děcko nemělo.
No tak jsem měl v kapse nachystáno cca 20 kusů jednohaléřů, a když situace nastala, mrsknul jsem jim tu hrstičku drobných pod nohy.
Oni k zemi, sbírali, a servali se mezi sebou. Mnohdy šli i na nože.
A já měl čas zdrhnout.
pamatuji i hnědou papírovou jednokorunu
Nejen že ji pamatuji jako platidlo, ale mám ji tady na stole pod sklem.
k modré tříkoruně patří i zelená pětikoruna a i hnědá koruna taktéž papírová
Ano ještě byla dvacetipětikoruna, hnědá desetikoruna,pamatuji i kovovou tříkorunu ale papírová koruna mi nějak utekla
Byly to krásné peníze