1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 3 roky

Pamatuji tyto tříkoruny.Otec měl králíky a za kůži bývalo právě 3Kč, takže jsem jich jako dítě míval dost (otec mně preníze za kůže nechával).

A ještě jiný poznatek.Tenkrát už bylo něco jako letadlo. Přišel dopis se šesti adresama.Na první se měla poslat tříkoruna opsat tento dopis šestkrát, vynechat první adresu a na poslední místo napsat svoji adresu.Mělo pak přijít 3333 Kč.Nikdy mně nic nepřišlo.

Jiné letadlo bylo s pohlednicema.Místo 3 Kč se měla poslat pohlednice a také mělo přijít x pohlednic.Také v tomto případě nikdy nic nepřišlo.

Jsem už starší člověk, takže pamatuji ještě tříhaléře, pětihaléře a dvaceti pěti haléře (za ty se mohlo telefonovat z budky).

21
Před 3 roky
Ladislav Hnyk

Pamatuji deda mi tske ua kuze krslici nevjaval penizky

1
Před 3 roky

Dobře si ty peníze prohlédněte ať vidíte jak má vypadat pořádná měna. Každá natištěná koruna je krytá státním ZLATEM!!! To už dnešní pani kapitaliste neznají....

34
Před 3 roky

Jo. tohle pamatuji. V kapse několik jednohalířů, tříhalířů, celková suma cca 20-25 haléřů.

Pěkně pořád v jedné kapse. Když mi bylo 12 let. začal jsem chodit na Měšťanku. Tedy do města.

Do města tehdy byl obrovský příliv Občanů trvale opálených ze Slovenska. A mladí OTO pořádali hony na děcka a okrádali je, a taky pěkně zmlátili, když nic děcko nemělo.

No tak jsem měl v kapse nachystáno cca 20 kusů jednohaléřů, a když situace nastala, mrsknul jsem jim tu hrstičku drobných pod nohy.

Oni k zemi, sbírali, a servali se mezi sebou. Mnohdy šli i na nože.

A já měl čas zdrhnout.

2
Před 3 roky

pamatuji i hnědou papírovou jednokorunu

10
Před 3 roky
Jana Krychová

Nejen že ji pamatuji jako platidlo, ale mám ji tady na stole pod sklem.

1
Před 3 roky

k modré tříkoruně patří i zelená pětikoruna a i hnědá koruna taktéž papírová

12
Před 3 roky
Riha Pavlik

Ano ještě byla dvacetipětikoruna, hnědá desetikoruna,pamatuji i kovovou tříkorunu ale papírová koruna mi nějak utekla

Zobrazit dalších 5 reakcí
Před 3 roky

Byly to krásné peníze

4
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontaktDSA