To je snadne, zaprve sms je dle meho bezpecnejsi. Potrebuji jak pocitac tak telefon, oproti aplikaci kde mi staci pouze ten telefon. No a zadruhe- tak clovek by zmenil banku na takovou, ktera sms nezpoplatnuje. Nestraste lidi, kde je poptavka je nabidka a kdyz banky budou videt ubytek lidi, jeste si rozmysli toto rozhodnuti, ja jsem velmi pozitivni, nenecham se strasit.
SMS určitě bezpečná není, na chytrém telefonu tedy.
Pokud se přihlašujete přes browser a na hloupém telefonu přečtete sms, je to už o něco lepší.
Problém vzniká - v podstatě vždy - mezi rukou a zařízením. Mezi počítačem a člověkem. Takže řeči o zvýšení bezpečnosti jsou jen kecy. Kecy a zase kecy. Žádná aplikace neochrání člověka před chybným kliknutím. Každá změna, kterou banka udělá, je potenciálně nebezpečná. Protože známé prostředí mění na prostředí neznámé a pravděpodobnost chyby klienta se dramaticky zvyšuje.
Neboli je to v podstatě obráceně. Každá aplikace, kterou se banka klientům snaží nacpat, je krokem k umožnění, nebo alespoň usnadnění, podvodu. Známé prostředí, kde se chyby nedělají, mění na prostředí neznámé, kde udělat chybu může kdokoliv.
A to píši se zkušeností lektorky, která bezpečnost v internetovém prostředí vyučovala.
Taky sem si chtěl nainstalovat aplikaci (Č Spořitelna) a když to pomě chtělo přístup do určování polohy, tak sem se na to vykašlal... Co je jim do toho..
S tím jsem se setkal i u jiné bankovní aplikace a hned po instalaci přístup k poloze zakázal.
Druhá věc je přístup k hovorům, to je úplně běžné, aby se nejen bankovní aplikace dostala k IMEI, lze také zakázat.
Takže se konečně dokopu a od ČSOB odejdu. Banka chce nutit něco, co ve výsledku vyjde mnohem dráž než cena sms a je také mnohem více rizikovější. Neděkuju, nechci.
Tak holt připlatím, co mi zbývá. Potřebuju s internetovým bankovnictvím pracovat v počítači a nikoli na mobilu nebo tabletu.
Takže milá ČSOB, přišel čas se rozloučit. Nic si do telefonu instalovat nebudu a platit za SMS taky ne. Nazdar
Kvůli nutnosti mít aplikaci jsem před pár lety přešel k Fio a zatím spokojenost. Žádné aplikace, možnost ověřování pomocí sms a kupodivu i celkem rychlé platby různým online prodejcům, mívají totiž často účet také u Fio.
Přeji pěkný den.
Při ověřování pomocí sms, nemusím mít mobil připojený k internetu, není to tudíž bezpečnější?...
Je to prakticky stejně bezpečné, pokud člověk nekašle na aktualizace.
Chtějí maximální kontrolu, počítač plus telefon se špatně kontroluje. Až to bude neúnosné tak pa....
Tak od teď u ČSOB ani jednu platbu, natruc použiju banku, která nedře lidi z kůže tak okatě.
V životě jsem už přišla o víc, než o pár drobných za sms.