1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 2 roky

To je snadne, zaprve sms je dle meho bezpecnejsi. Potrebuji jak pocitac tak telefon, oproti aplikaci kde mi staci pouze ten telefon. No a zadruhe- tak clovek by zmenil banku na takovou, ktera sms nezpoplatnuje. Nestraste lidi, kde je poptavka je nabidka a kdyz banky budou videt ubytek lidi, jeste si rozmysli toto rozhodnuti, ja jsem velmi pozitivni, nenecham se strasit.

2
Před 2 roky
Michal Poliach

SMS určitě bezpečná není, na chytrém telefonu tedy.

Pokud se přihlašujete přes browser a na hloupém telefonu přečtete sms, je to už o něco lepší.

Zobrazit dalších 13 reakcí
Před 2 roky

Problém vzniká - v podstatě vždy - mezi rukou a zařízením. Mezi počítačem a člověkem. Takže řeči o zvýšení bezpečnosti jsou jen kecy. Kecy a zase kecy. Žádná aplikace neochrání člověka před chybným kliknutím. Každá změna, kterou banka udělá, je potenciálně nebezpečná. Protože známé prostředí mění na prostředí neznámé a pravděpodobnost chyby klienta se dramaticky zvyšuje.

Neboli je to v podstatě obráceně. Každá aplikace, kterou se banka klientům snaží nacpat, je krokem k umožnění, nebo alespoň usnadnění, podvodu. Známé prostředí, kde se chyby nedělají, mění na prostředí neznámé, kde udělat chybu může kdokoliv.

A to píši se zkušeností lektorky, která bezpečnost v internetovém prostředí vyučovala.

4
Před 2 roky

Taky sem si chtěl nainstalovat aplikaci (Č Spořitelna) a když to pomě chtělo přístup do určování polohy, tak sem se na to vykašlal... Co je jim do toho..

5
Před 2 roky
Sejček Kamil

S tím jsem se setkal i u jiné bankovní aplikace a hned po instalaci přístup k poloze zakázal.

Druhá věc je přístup k hovorům, to je úplně běžné, aby se nejen bankovní aplikace dostala k IMEI, lze také zakázat.

Takže se konečně dokopu a od ČSOB odejdu. Banka chce nutit něco, co ve výsledku vyjde mnohem dráž než cena sms a je také mnohem více rizikovější. Neděkuju, nechci.

9
Před 2 roky

Tak holt připlatím, co mi zbývá. Potřebuju s internetovým bankovnictvím pracovat v počítači a nikoli na mobilu nebo tabletu.

9
Před 2 roky

Takže milá ČSOB, přišel čas se rozloučit. Nic si do telefonu instalovat nebudu a platit za SMS taky ne. Nazdar

16
Před 2 roky
Petra Bažantová

Kvůli nutnosti mít aplikaci jsem před pár lety přešel k Fio a zatím spokojenost. Žádné aplikace, možnost ověřování pomocí sms a kupodivu i celkem rychlé platby různým online prodejcům, mívají totiž často účet také u Fio.

Přeji pěkný den.

7
Zobrazit dalších 5 reakcí
Před 2 roky

Při ověřování pomocí sms, nemusím mít mobil připojený k internetu, není to tudíž bezpečnější?...

15
Před 2 roky
Ondřej Michálek

Je to prakticky stejně bezpečné, pokud člověk nekašle na aktualizace.

2
Před 2 roky

Chtějí maximální kontrolu, počítač plus telefon se špatně kontroluje. Až to bude neúnosné tak pa....

6
Před 2 roky

Tak od teď u ČSOB ani jednu platbu, natruc použiju banku, která nedře lidi z kůže tak okatě.

3
Před 2 roky

V životě jsem už přišla o víc, než o pár drobných za sms.

Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontaktDSA