Asi jen další způsob, jak lidi donutit přestat používat hotovost. Digitální otroctví se rychle blíží a MMF se s tím ani netají. Pevně doufám, že až se to rozjede naplno, už nebudu na tomto světě. Je mi velmi líto mladších generací...
Mám to opačně. Čím větší riziko při používání platební karty, tím méně ji využívám. Co nelze zapkatutbz účtu, platím hotově
No jelikož chodím k bankomatu tak 1x za čtvrt roku, tak poznat, že je na něm něco špatně je pro mne nereálné. Alespoň se snažím eliminovat nebazpečí, že chodím k bankomatu, který je před pobočkou banky. Je ale otázkou, jak často někdo bankomaty kontroluje.
Při výběru z bankomatu jen pípnu kartou a zatím jenom jednou se mi s kartou Fio banky stalo, že bankomat hotovost nevydal a po následné reklamaci banka původně odečtenou hotovost zase připsala na účet. Při platbě na terminálu kolikrát ani nevím, jaká je částka k platbě a platbu pouze potvrdím a následně dohledávám na smartphonu, kolik ta částka byla. Ale někdo upřednostňuje platbu v hotovosti, po čemž nezůstane tolik stop, jen informace od bankomatu, že klient vybral tolik a tolik tisíců Kč. Podporuje se tak šedá ekonomika, které chce nová vláda s Babišem zabránit kontrolou EET.
nikdo nic nemusí .. hlídat si ty bankomaty musí banka nebo provozovatel .. pokud se něco stane tak to musí banka okradenému vrátit .. tak rozhodl nejvyžší soud.
U nás je zřejmě nová móda - chtít po lidech nesplnitelné a pak je sankcionovat - aneb jak velká zvířata snadno přijdou k penězům.
Chtějí se tyto banky vyvléci z očekávaných( možných) problémů?