1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 7 měsíci

Teď jsem komentoval podobné téma jinde, a nedá mi to se znovu neozvat. Článek se tváří odborně (podobně jak zákon), ale je napsán stejně blbým způsobem. Píše se "Oba důchody se porovnají a celý budou brát jen ten vyšší z nich. Z toho druhého dostanou jen polovinu procentní výměry." To není celá pravda, ještě výše je napsáno: "Procentní výměra se počítá jako 50 procent procentní výměry starobního důchodu ... zemřelého." Z čehož jasně plyne, že jsou dvě "procentní výměry", které zákon pojmenovává identicky. Jedna je procentní výměra důchodu, druhá je procentní výměra pro výpočet pozůstalostního důchodu. Výsledkem je, že prakticky pokaždé z toho vyjde, že pozůstalý dostane 1/4 procentní výměry důchodu zemřelého. Nebo to někomu vychází jinak? Sem s tím!

www.penize.cz
Vdovský a vdovecký důchod 2026. Začalo platit nové minimum
Kdo má nárok na vdovský nebo vdovecký důchod v roce 2026? Platí jen pro manžele, nebo i pro partnery? Jak dlouho se vyplácí a kdy je možné ji pobírat déle než rok? Jak se počítá a co se stane, když...
1
Před 7 měsíci
Ivan Mentlik

Vyšlo mi to +/- stejně.

Před 7 měsíci

Základ je v produktivním věku investovat a nespoléhat na stát. Pak se toto nemusí vůbec řešit. Každý je odpovědný sám za sebe.

2
Před 7 měsíci

píšete nesmysly, jako důchodce jsem dostal vdovský 4000, bylo mi to zdůvodněno že na tu vyšší částku nemám nárok, protože už jeden důchod beru.

4
Před 7 měsíci
Ptacek Vlastimil

Pokud jeden důchod berete, tak proč by vám měl stát vyplácet další?

4
Zobrazit další reakci
Před 7 měsíci

Nelze kalkulačku použít, nejsou uvedené roky úmrtí od 1990

Před 7 měsíci
Michaela Karasova

kalkulačka funkční je , ale už není co počítat pokud je datum úmrtí před delší dobou , před 5 a více lety , pak už není co počítat

5
Zobrazit další reakci
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontaktDSA