Chápu, že pro maminku to musela být stresová záležitost, ale měla si přečíst pojistné podmínky, kde určitě je popsaný postup v případě pojistné události. Máte to stejné jako v povinném ručení, kde máte také popsaný postup v případě nehody nebo poruchy, kde je uvedeno, že se nejdříve volá asistenční služba dané pojišťovny, která dá instrukce. Je to kvůli tomu, že existují pochybné odtahové služby, kteří využívají stresu účastníků nehody a nabídne jim své "služby ", které mohou být daleko vyšší než od smluvní pojišťovny. Je známo, že pojistné podmínky ke své škodě čtou pouze právníci a bývalí pojišťovácí.
Zablokovaná krční páteř a z toho plynoucí silné problémy. Volala jsem jako první asistenci pojišťovny. Co mi poradili: paní, to musíte volat místní pohotovost, my vás takhle na dálku neuzdravíme. Převoz sanitkou, ošetření v nemocnici (kapačky, terapeut, léky) - vše jsem dostala uhrazeno. Tak nevím, možná některé pojišťovny dělají všechno možné, aby platit nemusely.
Silná alergie u dítěte v Turecku. Delegát zajistil taxíkem odvoz na smluvní polikliniku. Na recepci jsme sdělili, s jakým problémem přicházíme a byli jsme zavedeni do ambulance k lékaři. Ten nám vytočil po telefonu číslo na naší pojišťovnu, té jsme sdělili všechny potřebné údaje a dále se lékař již věnoval dítěti. Po ošetření jsme přímo na recepci dostali pro dítě zdarma s sebou potřebnou medikaci a taxík nás odvezl zpět na hotel. Neplatili jsme ani korunu a cca za měsíc nám z pojišťovny přišla SMS, že ošetření našeho dítěte v zahraničí stálo 90 euro. Naštěstí nemám zkušenost, jak to funguje jinde, ale na Turecko nemohu říct ani popel.
Nám loni pojišťovna v Egyptě vše zaplatila . Převoz byl ale taxíkem postupně na 2 místa . Než dojel trvalo cca hodinu a převoz trval více než hodinu . Ale ano museli jsme to řešit před hospitalizaci přes asistenční službu a nevím jak bych to udělal v případě nějakého úplného kolapsu nebo nemožnosti volat nebo kontaktovat pojišťovnu? Byli jsme ale bez jazykové bariéry jen z mobilním překladačem přes 100 km od našeho hotelu . Nicméně profesionální péče nemocničního personálu mě na Egypt překvapila.
Nic překvapujícího , když má pojišťovna platit, tak je problém. A je jedno, jestli jde o zdraví, autohavárii nebo škodu na majetku. Heslo pojišťoven je: ,,Plať a neotravuj"
Za mě je to v pořádku. Jsou nějak nastavené podmínky, paní je znala či znát měla a rozhodla se pro tento postup.
A jak rychle se dostaví smluvní lékař k nemocnému dítěti? Hotelový lékař byl u malé pacientky okamžitě.
Ale hotelový lékař jen prohlédne, konstatuje,ale neléčí. Nemá k dispozici žádné infúze,ani odběry... stalo se nám to stejné v Turecku. Pojišťovna zařídila,poslala sanitku,vše v ceně.Zpatky taxíkem, který pojišťovna proplatila. Recepce nás nikam nechtěla pustit,že mají hotelového lékaře. Trvala jsem na svém a udělala jsem dobře. Pojišťovna pracuje pro nás.Pojistku mám celoroční pro celý svět a cestovce ji neplatim. manžel ji má se mnou zadarmo od Moneta. Letíme 2x do roka a ještě jezdíme na Slovensko.
Neznalost neomlouvá, nikoho, nikde a nikdy 👍 a toho se pojišťovny drží 😁
Největší pojišťovací podvod je pojištění samo...
Běžná věc. Předchází tímto zneužití.