1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 5 měsíci

Vyzkoušel jsem a dojem pozitivní, natankoval jsem několik nádrži, když tu HVO chvíli stálo stejně jako prémiová nafta. Výkon se nemění, ale odezva na plyn byla rychlejší. A především pak se změnil projev motoru, výrazná změna z pohledu vibrací a projevu. Prostě to vysoké cetanové číslo bylo znát. Když jsem pak přešel zpět na naftu, tak právě na tom projevu a vibracích jsem zase poznal změnu.

Jinak další výhody jsem nezaznamenal. Spotřeba adblue se nemění, DPF vypaloval ve stále stejných intervalech, výkon stejný protože motor je již na HVO homologován a palivo dávkuje hmotnostně. Spotřeba těžko říct, tankoval jsem to v době, kdy jsou nízké teploty a to má moje auto vždy o něco vyšší spotřebu jak třeba za současných teplot. Dalo by se říct, že pokud spotřeba vzrostla, tak nepatrně. Tedy kromě zmírnění typických projevů dieselu se žádná sláva nekonala. Kdy mám rok a půl starý moderní diesel. Otázka by bylo chování v něčem starším.

Před 5 měsíci

Vyzkoušel jsem. Mám OCTAVIA III ale ještě není na HVO homologovaná. Píše se že má horší mazací vlastnosti. Míchal jsem napůl s naftou. I tak docela dobrý zvuk motoru, možná i trochu nižší spotřeba ale na to jsem nejel moc kilometrů ale celkově pro mně příznivý pocit. Není moc k sehnání a ceny jsou někde docela vysoké. Našel jsem v Olomouci benzínku MOL kde když u nich stála nafta 33,90 bylo HVO 34,50, jinak většinou byla cena 40 nebo blízko. Je ale smutné, když HVO nemá s ropou nic společného tak cena vyskočila podobně. Známý OCTAVIA I jezdil na čistou HVO a velká spokojenost a nižší spotřeba, i dobrý pocit s emisema.

2
Před 5 měsíci
Vladimír Exnar

Je ale smutné, když HVO nemá s ropou nic společného tak cena vyskočila podobně.

Moc dobrý postřeh !!!

2
Zobrazit další reakci
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontaktDSA