1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 6 měsíci

tak to jooo, z prikladu v clanku jste popsal ceny v Praze (ve Svycarske kavlite). Prave vcera jsem videl v jedne remeslne pekarne housticku (malou) za 55. Prepokladam, ze kvalita onech housek je velmi podobna. Pristi mesic jdu na operaci a budu doplacet 37 tisic abych nemusel cekat nekolik let. Zdravotni pojisteni samozrejme platim, ale naposled u zubare to tak rozhodne nevypadalo 😉

12
Před 6 měsíci
Honza Novak

Tam byste na zadny nadstandard nemel a k zubari byste nejspis ani nesel. Vubec netusite, jak levne vas zdravotnictvi taky vychazi.

15
Před 6 měsíci

V článku chybí údaj o denních dietách 40CHF, myslím že 90% Čechů nakupuje v řetězcích.

Jezdím tam pracovně, zajímalo by mě co znamená plnohodnotný život, ve Švýcarsku vám zkrátka zbyde měsíčně 30-70tis, za to samé v Česku 10-30tis.

Myslím že se jedná o test, jak dokážu přesvědčit jedním článkem lidí, aby nedělali ve Švýcarsku.

Vtipné.

3
Před 6 měsíci

Tohle téma již dobře znám. Švýcarsko musíte brát jako místo kam jedete na dovolenou, doporučuji si koupit kolo a jezdit po kopcích. Vysoké náklady na potraviny jsou vykoupené vyšší úrovní bezpečnosti. Nikdo vás tam neokrade, museli by jste mít optavdu velkou smůlu aby se to stalo nebo jet do Ženenvy nebo k Německo Francouzskému příhraničí. Vysoké ceny za doktora nemusíte řešit při cenách potravin jaké tam mají. Život je o flexibilním přístupu, může být pán rád že má kde spát, kde pracovat, tam asi nebude mít s kým píchat a levnější to tam také nebude. Švýcarsko a Rakousko jsou dobrá místa na sport ale život je tam moc drahý.

1
Před 6 měsíci
Tomáš Kudláček

Nevím, ale podle policejních statistik co uveřejňuje policie ČR je v Česku bezpečněji než ve Švýcarsku.

Jsme taková evropská bezpečná zóna

2
Před 6 měsíci

Já jsem ID a beru 11tisic a půl čistého měsíčně a taky si nestěžuji. Vlastním byt a chajdu se zahradou - to za peníze mých předků. Nakupte zhodnotitelne stříbro - zlato cca za 3 a půl měsíčně na 4 splátky. A pak je prodejte v době, kdy je jeho cena na stropě. Teď jede prudce nahoru právě stříbro.

4
Před 6 měsíci

Pracoval jsem ve Svycarsku 14.let,ve stavebnictvi.5000 chf,tam ma gastarbeitr malo kdy.Prescasy se neproplaci atd.Jinak sedi vse,co pan Pavel sdelil.Tedy temer vse.Da se pronajmout dum,za cca 1800 fr.Pokud ma alespon 2× wc a 2× koupelnu,ma 4.pokoje,1.kuchyn s jidelnou,tak se muze 1800 fr.delit 4.Jen musite vedet presne,s kym chcete spolubydlet a nastavit jasny pravidla,stejny pro vsechny.Dalsi problem,je parkovani aut.Za 1 park.misto,si priplatite 50.fr.,pokud to misto,patri k domu.Za garaz/garazove stani,klidne i 100/150 fr/mesicne.Odpadky,platite bud samostatne,nebo zase spolecne,stejne jako najem a energie.

2
Před 6 měsíci

Ono jde hlavně o to, jestli si tam jede Čech "rychle vydělat" a myslí si, že za pár let ve Švýcarsku se vrátí do Česka a koupí si za našetřené peníze dům. To se asi nestane a to ani když bude ve Švýcarsku žít skromně. Ale pokud se bavíme o tom, že tam někdo žije v domácnosti s manželem/manželkou, oba vydělávají nějaký průměr, tak se prostě mají dobře. Mají asi mírně vyšší životní úroveň než zbytek Evropy, navíc se dá vyjet za hranice (Itálie, Rakousko, Německo, Francie - záleží, kam to máte nejblíž) a ušetřit na nákupech ve drahém Švýcarsku. Kapitola sama pro sebe budou dovolené, skoro kdekoli na světě pro vás bude levněji/výrazně levněji než doma.

1
Před 6 měsíci

Bydlení se dá sehnat v pohodě do 1000 CHF daně mi platila firma a za jídlo jsem se vešel v klidu do 1000 CHF měsíc denně 169,CHF ať se to protáhlo nebo se dělalo míň platilo se za půlden takže 2 hoďky po obědě už byl placen celý den práce to byla externí tzn. Ne trvalý poměr a jelikož jsme litali po celém Swiss tak bydlení jsme nikdy neřešili vše firma na jednom fleku max. 10 dní

Před 6 měsíci

To je jako porovnat trabant 601 s nejnovějším Mercedesem amg. Nehledě na to, že Švýcarsko není členem EU.a nikomu nedluží. Akorát opět ukázal svou stupiditu

Před 6 měsíci

Nechápu, kdy by dnes šel pracovat do ciziny, když v naší vlasti buduje Pan Premiér Babiš blahobyt pro všechny!

1
Před 6 měsíci

130k ve svajcu musi byt dost bida kdyz je to malo i na CR

6
Před 6 měsíciUpraveno
Emil Segeč

Ne, 130 000 Kč měsíčně rozhodně "na ČR" málo není.

10
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontaktDSA