Myslím především, že asi není třeba dělat z obrázků pana Urbana umění.
Ale ano, je to umění rozesmát lidi, pobavit je a o to jde. Nicméně já jeho výtvory za umění považuji
setkal jsem se s Petrem osobně v jeho hospodě, ukázal mi část svého ateliéru. Moc mne překvapilo, že to není jen Pivrnec, ale docela pěkné obrazy s vážnější tématikou
nějak mi uniká, se kterými dvěma obrazy a u koho, či kde pan Urban tvrdě narazil? Nadpisy u článků už se dostávají naprosto mimo realitu?
Je vidět, že s těmi obrazy narazil i u Praha IN:-/
Jo, cenzura muší bejt
a kde jsou ty obrazy ?
Petr Urban je fajn. Ale ať článek čtu jak chci, není mi úplně jasné, jak tvrdě a u koho Petr Urban narazil. Že by se tím myslel ten sice mírně negativní, ale v zásadě jen nevinný osobní názor galeristy, který navíc obrazy i nadále vystavuje, neboť právě proto u něj redakce na oba obrazy narazila ? Jinak je článek spíše výčtem Urbanových úspěchů ve výtvarné tvorbě. Spíš se tu zase někdo snaží bombastickým a polopravdivým a vlastně zavádějícím titulkem na sebe za každou cenu strhnout pozornost. Takže obyčejný bulvár. I když, a to je třeba zdůraznit, Urban si pozornost jistě zaslouží. Škoda, že se mu nevěnuje nějaký přece jen serióznější portál.
Tak nadpis musí být úderný, aby článek přitáhl čtenáře a Praha IN to umí, akorát pak člověk přemýšlí jak se nadpis pasuje s článkem. Všímám si toho u Praha IN už delší dobu a nejen u nich, ale oni to umí asi nejvíc
Na vojně se mnou sloužil AK.malir Kokolja a byl tam taky jakýsi Janko,Slovák který krásně maloval.Kdyz to viděl rečený akademik tak mu obrázky pochválil ale vzápětí mu řekl že je to kýč protože nemá patřičné vzdělání.A takto hodnotí akademici třeba Gotta, Mládka,Čecha nebo Urbana závidíc jim jejich úspěch
Propašuji sem svou " královskou rodinu ". Charles ve volném čase hrozně rád maluje,většinou akvarely. Práva na nějaké krajinky koupil jeden vinař, má něco zvláštního , a používá je na viněty. Okamžitý rámus že jsou mnohem lepší obrázky britské krajinky a jak to je od vinaře neumělecké.Že by na etiketě byl Leonardo da Vinci nebo Jason Pollock jsem si dosud nevšimla. Vinař zaplatil,Charles vrazil peníze na charitu,nikomu se nic nestalo ale pár týdnů si akademici vycintávali vestu. Vinař na sebe upozornil,charita dostala peníze a o co jde .Akademici tak trochu cintají do všeho. Urban kreslí hlavně postavičky v legračních situacích a je gól když to posuzuje nějaký vážný akademik.
Jen oprava.Petr Urban se sám zúčastnil dvou OH.Dlouha léta nebyl na domácí půdě k poražení v jízdě na saních.
Ano, Petr Urban seděl v hospodě ve Smržovce, pak vstal, sjel dráhu a stal se mistrem republiky.
Ty musíš být Holoubku nějaké novinářské embryo, nebo jsi buran, který si nedokáže sehnat informace! Je to Kanyza /soudil se, že nebyl donašeč/ a Petr Urban je asi sto násobný mistr v jízdě na saních a na té olympiádě byl dvakrát on sám!!
Přesně tak
A kde jsou ty obrazy, s nimiž Petr Urban narazil ? Autor článku potřeboval zviditelnit svůj výtvor ???
Cenzurované.
Když jsem jezdila do USA,nikdy jsem nesměla zapomenout knihu od Petra Urbana.Byl o ní mezi Američany obrovský zájem.
Mám kamarádku, která se kdysi dávno vdala do USA. Občas ji posílám mailem Pivrnce a je jím přímo nadšená. Ostatně stejně jako já. Humor je prostě univerzální. A tenhle obzvláště. Urban, Mládek, Ringo Čech, Vyčítal a další a další - jeden lepší než druhý.