Praha se všeobecně stává drahým městem a nejen na letišti. Místní se vyznají a vědí kam zajít. No a přespolní těm nezbývá než ceny akceptovat a nebo po staru. Dva chleby s řízkem a limonáda v petce.
Někdo na to má a koupí si to, aniž by řešil cenu, někdo na to má, ale je mu líto vyhozených peněz za předražené jídlo (kdy ani ta kvalita není vždy zaručena), vezme jídlo z domu a ušetřené peníze dá radši za vstupenky do zámku, muzea, na koncert atd. a ještě vyjde na zmrzlinu.
Nechci nasazovat na restauratéry, ať si každý nastaví ceny, jak chce, ale rozdíly bych viděl zejména v kvalitě a množství. Teď např. zkušenost z Krakova - v centru ceny zhruba odpovídající našim cenám "pro turisty", ovšem kvalitou i porcemi úplně někde jinde - tam ty prachy utratím raději.
U nás je to většinou spíše jen o té ceně, bohužel.
Nešla bych tam do restaurace. Nakoupit něco k jídlu je možné v Bille, která je na letišti. Snad to každý bez teplého jídla těch pár hodin vydrží, pak by se vidělo, jak dlouho vydrží ty ceny. 😀
To ano, ale v noci tam nekoupíte skoro nic. Kousek dortíku a kafe cca240kč. Žádné občerstvení tam v noci fakticky není a to i přes docela rušnou noc
Zrovna minulý týden jsem byl na pražském letišti, čekal jsem na přílet příbuzných, jejich letadlo mělo zpoždění. V příletové/ odletové hale jsou vskutku podniky s cenami, že budu raději o žízní a o hladu. V prvním patře, u "vyhlídkové terasy" je však jídelna, kde mají ceny následující: polévky 60 Kč, jídla od 150 Kč "vejš", kávy od 45 Kč ( více druhů až do 65 Kč), zakusky-vice druhů za 25 Kč .... takhle levné jsem jídlo nepořídil o týden dříve na Šumavě. Takže neskočit hned na první nabídku občerstvení na letišti ( pravda, v tom patře je to takové schované zrakům lidí)
To jsou na letiště skutečně velice slušné ceny.
Za tyhle ceny si tam nic nekupuju 😄 Dole v Bille se dá koupit bageta za celkem normální cenu a z batohu ji kontrola nevyhodí. Ještě líp vyjde, když si bagetu člověk za pár kaček udělá doma. Jaksi nevidím důvod, proč bych dával někomu 160 za namazanou placku se salámem a sýrem 😁 To někdo asi padnul na hlavu 🤪
Překvapivě je mě, že oběd za 300-350Kč a ještě k tomu na letišti přijde stále ještě někomu drahý, to prostě nepochopím!!!!!
Vždyť je to běžná cena z obyčejné běžné restaurace jídla typu z jídelního lístku.. (svíčková, žebra... koleno běžne stojí 400-450Kč..) Sociální případy se za dvě stovky se může jít "najíst" do KFC, Mekáče nebo nahoru do Runwaye, to je obyčejná kantýna....
A Vy jste běžný člověk co denně dává za oběd min 300 korun?
To mi připomnělo, jak jsem letěl se sedmiletou dcerou, přišla letuška a dala nám prospekt s nabídkou. Bez cenovek. Já si dal RedBull, dcera lentilky a stálo mě to 19 Euro. Docela jsem čuměl : ))))
Pokud to dala bez cenovek, já bych to nezaplatil, co by asi mohla dělat?
Blbost, ceny od dodavatelů mají nízké. Klidně tu housku by mohli prodávat za 70 kč a ještě vydělají, ne za 160 kč co jí prodávají.
Oběd za 220 kč by bohatě postačil a to je i dost drahé. Dělám ve kšeftu a vím jak to jde nastavit.
Já s tím taky nesouhlasím a nekoupil bych nic a tak nesmyslně předraženého, ale naskýtá se jedna otázka, kolik platí nájemci pronajímateli (a to bude samotné letiště) nájemné...?
Tak pravdu mají i ti, kteří říkají, že když na to nemám, tak se zařídím jinak, třeba se najím před cestou na letiště, ale pravdu mají i ti, kteří tvrdí, že je pražské letiště předražené. A to je ve srovnání s cenami např. na letišti v Dusseldordu, kde si dám jídlo cca za 12 EUR (což odpovídá běžným německým cenám), o letišti např. v Madridu ani nemluvím....
Pochopím jídlo za 300kč ale tohle je čistá zlodějna , kdyby ceny byli trošku normální ,najedlo by se tam více lidí tím pádem by byl i větší obrat .Jak se na ty ceny mají koukat turisti ?!? Jeden s důvodu proč už nejsme vyhledávanou cestovní destinací,služby nulové a ceny neúměrně vysoké oproti jiným zemím.