1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 měsícem

Pokud je vám nebo vašemu dítěti zle, zavoláte si doktora, nebo zavoláte delegáta a zavolá doktora, a né že zemřete a obě najednou, jen tak mlčky a nikdo jiný. Otravě jsem nevěřil od začátku, ikdyž zabít někoho el.proudem chce docela študium.

Očekávám sérii jako je Studna. Podle přeživšího.

7
Před 1 měsícem
Jan Křišťan

Prosím popiště mi jak je možné v hotelu zabít 2 lidi proudem, bez jediného zakolísání proudu v době činu, bez výpadku elektřiny. V hotelu kde v průběhu 8 let došlo už k 6 ti úmrtím z nezjištěné příčiny ( podle místních lékařů otrava)

6
Zobrazit dalších 15 reakcí
Před 1 měsícem

Nevím jak ostatní, ale já bych určitě své blízké po kontaktu, když by nejevili známky života určitě otočil obličejem nahoru, snažil se jim pomoci a až potom volal pomoc ! Je zde někdo kdo by je nechal obličejem zabořené do postele ?

9
Před 12 dny
Vojtech Brejzek

Posmrtné skvrny se vytvářejí na nejníže položených místech těla po smrti. Po vytvoření se zpočátku ještě přemísťují pokud se mění poloha těla. Později (až po několika hodinách po smrti) se fixují do pod kůži a své místo už nemění (nestěhují se) při změně polohy těla.

Před 12 dny

Soudní lékař není patolog. Hraničí to s urážkou soudního lékaře.

Před 1 měsícemUpraveno

Vorel a jeho "znalecký" posudek "ústavu"...

Znalecký ústav Nemocnice České Budějovice, a.s., který docent "zastupoval":

• "Ústav" nikdy nebyl řádně konstituován, dle příslušného zákona o znalcích. Neexistuje rozhodnutí o jeho vzniku ani zápis odpovídající zákonným požadavkům, viz absence zákonu vyhovující registrace u MS ČR.

Tento subjekt (Znalecký ústav Nemocnice České Budějovice, a.s.,) proto neměl ani právní oprávnění podávat znalecké posudky v trestních řízeních. Legitimita jeho činnosti byla tak nicotná, nulová.

Zvláštní je, že to soudkyni Gilové v kauze Kramný a posléze nadřízeným soudům jaksi nevadilo...

Zvláštní je, že tato soudkyně kraj.soudu v Ostravě objednala posudek u jediného právně neregistrovaného "ústavu" až v Českych Budějovicích... Jako by nebyla vyhlášená vysoce odborná znalecká ústavní pracoviště blíž, nebo nepochybně plus s vysokou soudně lékařskou erudicí v Praze.

Že by smyslem bylo, aby Vorel pokryl z dobré známosti Dvořáčka, jak nepřekvapivé, a ten jeho ostravský "znalecký" paskvil z ÚSL?

23
Před 12 dny
Petra Formanová

Spolu s Kramným si u příslušného soudu podejte návrh na obnovu řízení. Brání vám v tom něco nebo někdo?

Zobrazit další reakci
Před 1 měsícem

Když to byla ještě hodně žhavá kauza, tak jsme o tom bavili s elektrikáři, kteří se opravdu shodli, že zabít elektrickým proudem není zase tak jednoduché, ale mohl se na to připravit (nevím jak). Vypadalo to všechno dost divně a pochybností bylo víc jak dost.

31
Před 1 měsícem
Jiří Wolf

No, nemohl se na to připravit. To by musel vědět dopředu, jaké rozvody v tom hotelu budou, jak tam budou rozmístěny zásuvky a nábytek, musel by na to mít patřičné vybavení, minimálně nějaké dráty nebo neizolovaný elektrický spotřebič. Že by se na místě našlo něco takového, to se nenašlo. A v neposlední řadě by musel mít sakra dobré znalosti nejen z elektriky, ale i z anatomie. Ono to není tak, že něco někam přiložíte, zapnete a hotovo. Dneska je už taková ochrana i u těch spotřebičů, že nezabije ani fén hozený do vany. A hlavně se nějak nebere do úvahy, že tohle není první případ podobného úmrtí právě v Egyptě.

12
Před 1 měsícem

To je opravdu úroveň – vzkazovat něco přes knihu bez možnosti vyjádření.

Celý háček spočívá v tom, že tyto mýty docenta Vorla již dávno vyvrátili znalci:

Kardiovaskulární patologie – prof. MUDr. Ivo Šteiner, CSc.

Forenzní biomechanika – doc. Ing. Zdeněk Horák, Ph.D.

Soudní lékařství – doc. MUDr. et MUDr. Alexander Pilin, CSc.

Elektrotechnika – doc. Ing. Zdeněk Kokeš, CSc.

Soudní lékařství – MUDr. Zdeněk Šňupárek.

Včetně té fabulace o objetí v době smrti.

35
Před 1 měsícemUpraveno
Spoleksalamoun

Má ale Vorel docela dost velkou snad až drzost se ještě veřejně prezentovat. Nemělo by takovým "znalcům" procházet takové jednání, kdy jsou schopni např. podávat znalecké posudky za ústav, který nebyl zákonným způsobem zřízen a registrován.

19

Podle mého názoru bylo velkou chybou, že nebyla provedena rekonstrukce údajného trestného činu. Vono usmrtit někoho elektrickým proudem ze zásuvky není jen tak.

37
Před 1 měsícemUpraveno
Antonín Voříšek, Senior

Máte pravdu já jsem to schytal a nic se mi nestalo. Byla to prda a byl jsem otřesený ale v pořádku. Musel by do nich proud pouštět tak alespoň dvě minuty? A nesměl by se odpojit? Nechápu jak by to udělal.

20
Před 1 měsícem

Jedna věc je velmi zvláštní. Včera jsem zhlédla dokument Aneta. Tam se zase pro změnu nikdo do detailu vyšetřováním nezabýval. Aniž by tam byla kriminálka, uzavřeno jako sebevražda provedená několika bodnými ranami do srdce. Mladá holka se ubodá pře očima jakéhosi Ahmeda egypťana. No nevím co si o tom mám myslet. Tak na jedné straně tolik pochybností a vyšetřování a i přes to všechno je Kramný jasný viník a na straně druhé několik bodných ran do srdce a jasná sebevražda.....hm. Máme to podivné experty

5
Před 12 dny
Marie Maskova

Stejně jako i podivného diváka a čtenáře.

Před 1 měsícem

Kramný to měl superdobře promyšlené.Už to že to bylo v zahraničí a naše vyšetřovací orgány nemohly být přímo na místě po činu a ty egyptské to nějak smázly neurčitě.Že to udělal není pochyb ale nikdy mu to nebylo na 100 proc. dokázáno,s tím on počítal

8
Před 12 dny
Eduard Štodt

Počítal, ale přepočítal. Proto byl pravomocně odsouzený na 28 let odnětí svobody.

Před 1 měsícem

Vážení spoluobčané, zvěrstva v trestněprávních řízeních se dějí a bohužel je jich nespočet, chudák občan který se v takové věci ocitne.

Zkuste bojovat s finančním úřadem a uvidíte, to jde pouze o finance a ne o svobodu, natož aby byl někdo, ze soudního dvora přesvědčen, že jste určitě něco provedl (a), ale bohužel na základě domněnky a vlastního posouzení.

Pokud neexistuje jednoznačné stanovisko znalců ( či forenze, pitva atd, , jak k úmrtí došlo, nemůže být k jednomu z nich přihlédnuto v opodstatnění rozsudku, nikdo ten druhý nevyloučil, že se tak nestalo, soudci jsou jmenováni doživotně, ale jejich práce je z části ješitností, že by jediný v republice měl něco zvorat. To si nikdy nepřizná i když za to sedí někdo jiný.

18
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt