Problém je, že hledá dočasnou práci, když byl manažer tak by to měl vědět. Zaučení i nového skladníka vyžaduje taky nějakou investici, trvá čas než se zorientuje, nikdo rozumný nechce zaměstnat někoho na půl roku, rok...
Tak zase prr. Skladničina není jaderná fyzika. Vezmeš čtečku a davás věci na paletu, do vozíku nebo tak. Takže pokud umíš napočítat do 20, nemáš problém za 3 bejt samostanej. Mluvím z vlastní zkušenosti, samozřejmě existují lidí, kteří mají problém i s tímto
Zajímavý příběh. Je třeba se z něj poučit. Za prvé: existují lidé, kteří jsou ochotni dělat za minimální mzdu a jsou to cizinci. Za druhé: dobrá zpráva je, že na mizernou práci už si bereme cizince a nemusejí ji dělat Češi. Za třetí: Je třeba si zvyšovat kvalifikaci a dovednosti, abych teda obsadil lepší pracovní pozici za lepší peníze.
Pěkná ironie, díky.
To jsem zažil taky a i když jsem si z životopisu vyškrtal všechny vysoké manažerské pozice verdikt zaměstnavatelů vždy zněl-překvalifikovaný. Nakonec jsem se na dva roky stal pomocným dělníkem a následně sladovníkem ve sladovně.
A musím říci, že po manažerských postech to byly úžasné dva roky.
Také jsem ze životopisu postupně ubírala, abych nebyla překvalifikovaná.
On je problém i v přílišné kvalifikaci. Spousta lidí to řeší pak tak, že když se uchází o nekvalifikovanou práci, tak svůj životopis redukují a vzdělání končí maximálně střední školou.
Ano, tomu se říká over-educated. A jak doloží období vysoké školy, hm? :-)
Kdo chce zaměstnat cizince, musí dát inzerát na ÚP, pak "nepřijmout" občana ČR, pak může přijmout cizince za marný peníz, jelikož Češi "neměli" zájem. To je tu už x let.
Montovny tady zahraniční společnosti drží zuby nehty. Neměla by vláda podpořit české firmy zaměstnávající Čechy?
Ta se raději stará o Ukrajinu.
Možná je to odpověď na otázku, proč se ze strany zaměstnavatelů neustále zdůrazňuje zjednodušit možnost zaměstnávání cizinců.
Kdyz jsem prisla o praci v bance, byla jsem ochotna pracovat za plat tretinovy
Porad jsem ale slysela, ze jsem na pozici nizsi prekvaifikovana
Měl jít jezdit s tramvají, na to stačí řidičák B. ;)
Někoho pozdravim každý třetí pozdrav je zahraniční dělník stačí vám to