1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 4 měsíci

Byl jsem minulý rok v několika cukrárnách a ten větrník jsem si dal, měl jsem jich několik ale jen v jedné cukrárně se to podobalo tomu co se prodávalo před mnoha lety. Tři krát se musel olíznout do okola než jste do něj zabořili lžicí a pochutnávali si na karamelové chuti. Dnes je to atrapa s které není co olíznout ponořit do něj lžicí to je doslova boj aby se to podařilo. Jediné co v dnešních cukrárnách s větrníku zbylo je chudobná podoba o chuti vůbec nemluvě.

7
Před 4 měsíci

Kremrole z listového těsta, to je pěkná kalorická bomba, v kombinaci se sladkým sněhem. A neznám piškot, do kterého by se dávalo máslo. Tady je někdo fakt odborník. A záleží na tom, jak často a kolik toho sním.

7
Před 4 měsíci

Děkuji za další denní blábol tohoto serveru.

• Super že píšete kcal na kus, ale receptury se různí a porce také.
  • Při zkoumání cukroví baleného ale podle štítků stejně dojdete k závěru, že všechny jsou 400-500kcal/100g a některé vypadají dietně jenom proto, že to jsou skořápky listového těsta a lehkého sněhu s cukrem.
  • Kcal při hubnutí už opravdu nejsou primární metrika i když autisti přes matematiku budou tvrdit že ano. Hubnutí je hormonálně řízený proces, kde klíčovou roli hraje inzulin, citlivost tkání na něj a stabilita hladiny glukózy v krvi.
  • Největším problémem všech těchto zákusků je hlavně to, že jsou napěchované cukrem a rostlinnými průmyslově zpracovanými tuky. To znamená že inzulin vám začne kapat i z uší a uzavře tukové buňky (i když budete v deficitu) pro lipolýzu.
  • Rychlý nástup a rychlý pokles glukózy navíc vyvolá v těle stresovou reakci spolu s pocitem hladu, která opět bude brzdit lipolýzu.

Takže to máte jedno, jestli je někde o pár kcal více či méně. Ani v deficitu nebudete po takové inzulinové náloži hubnout.

4
Před 4 měsíci

Nebylo by lepší lidem vysvětlit, aby úplně přestali konzumovat rafinované cukry? Ale pořád lepší, než glukózofruktózovej sirup... Protože tyto nejenže způsobují nárůst hmotnosti, ale i hyperinzulinémii, cukrovku, vysoký krevní tlak, záněty, ztučnění jater, Alzheimera, rakovinu....

3
Před 4 měsíci
Arnika Jelínková

A cukráři nebudou mít co žrát... 😄

1
Před 1 rokem

Jen k tomu větrníku. Nepatří do něj žádný máslový krém, ale pudink lehčený šlehačkou a karamelová šlehačka. Vršek je politý fondánem ochuceným karamelem nebo čokoládou.

25
Před 3 měsíci

Skvely clanek, ktery akorat v lidech muze vyvolat toxicky vztah s jidlem. Vetrnik 315kcal ctvrtina denniho prijmu zeny, ktera si hlida vahu? 1200-1300kcal je pro dospelou zenu naprosto nedostacujici.

V zivote jsem nepsala komentar ke clanku, ale tohle mi lehce hnulo zluci. Aneb, kdyz clanek o jidle a kaloriich pise nekdo, kdo o tom evidentne vi uplny prd.

2
Před 4 měsíci

Já tedy nevím, jak kdo, ale když jdu na zákusek, tak poslední co mne zajímá, nebo spíše co mne nezajímá, je počet kalorií. Zákusek nejím proto, že je zdravý, ale protože je chutný, sladký a mám po něm lepší náladu. Když chci hubnout, dám si mrkev,

6
Před 4 měsíci

Já už 13 let nejím sladké a vůbec mi to nechybí. Naučila jsem se péct zdravě, používám na slazení stévii a taky třeba sušené ovoce. Dělám si i svoje vlastní zdravé recepty 🙂 Třeba takový pohankový koláč... to je prostě mňam.... 🙂 Odkaz

2
Před 1 rokem

S vetrnikem jste mě ranili. Ale protože do Česka jezdím max 1x do roka, natruc si ho dám.

Co nádech? Porevolucni novinka na Ládví?

Ale máte pravdu, asi to nechci vědět...

1
Před 1 rokem

Jednoduchá rada....Pokud mám z jakéhokoliv důvodu dietu, tak sladké prostě nejím. Je to o nastavení mysli. Nic jiného. Z vlastní zkušenosti doporučuji všem dietářům jinou laskominu. Mysli bez cukru s mlékem. Tato "Kejda", je naprosto lahodná, zvláště, když ji necháte naloženou v mléce cca tři hodiny.

4
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontaktDSA