No tak vzhledem k tomu, že si větrník dávám 2x ročně tak si dám. Ale je pravda, že ty mini zákusky jsou fajn. Pak si mohu dát i ten punčák a indiána. Ale málokde ty zmenšeniny těch klasických zákusků v dobré kvalitě mají. Upéct si to taky umím, ale protože bych se tím tláskala, tak to nedělám. Teď jsem upekla štrůdl.
5 bílků vyšleháme smíchat s netučnym tvarohem s trochu strouhané mrkve a psýlium. Těsto nechat odležet. Pak rozválet, při váleni podsypávám otrubami s ovesných vloček, naplnit jablky skořicí a trochu nastrouhaného marcipánu-to je jediný cukr co tam dám no a samozřejmě rozinky v rumu. Zamotat a upéct. Bezlepkové, málo kalorické a dost žravé. A vlákniny je tam tolik, že to může někomu i dělat problém. Už jsem to i plnila mákem s višněmi, taky si nikdo nestěžoval.
Děkuji za recept. Jen chci upozornit na to, že když použijete ovesné vločky, tak štrůdl bezlepkový není.
Všechno je o množství a o tom, jak často člověk chodí mlsat. V životě nikdo neztloustl z jednoho větrníku měsíčně. Tlustí jsou ti, co jedí moc a často - cokoli. Navíc, ty údaje o energetické spotřebě jsou nesmysl. Z toho by ta žena mohla maximálně ležet a dýchat.
a proč jsem tedy tlustá , když jím k snídaní krajíček chleba se šunkou a večer tao samé , na oběd jedno latté , já vím proč , protože jím málo a špatně , takže to není o množství jídla , ale o tom co jíte
Všechny diety jsou hloupost. Jojo efekt je jasný. Takhle jsem to držel tvrdě,skoro jsem nejedl,dokonce jsem jednou omdlel v prodejně .Za 6 týdnů jsem shodil 25 kg, ze 100 na 75 kg,trpěl jsem strašně , no a další 2 měsíce normální stravy s pivkem po večeři,tak abych se neomezoval 25 kg zpět. Teď si dopřeji téměř vše,jím 4 denně ,dám si i to pivko ,občas vínko a mám už 5 let stejnou váhu,bez trápení,sice tu vyšší ,ale mám klid a jsem spokojený
Nejíst vůbec je nesmysl a nebezpečné. Nedivím se, že jste málem omdlel. I když Vy muži to máte jinak než my ženy, jde Vám váha často dolů dost rychle, ale je dobré jíst 5-6x denně a málo, a také různou stravu. Že jste shodil tolik je super, ale pak najedete na normál plus pivko???Jojo efekt se nabízí...
Potíž je v tom, že ty dnešní zákusky už nejsou to, co známe z dětství.
Pravá šlehačka ve větrníku je nahrazena jakousi nevábnou hmotou umělého tuku, rovněž krémy v ostatních zákuscích jsou nechutné, těsto mnohdy suché atd. Ano vím, je několik výrobců, kteří pečou luxusní zákusky nešizené, ale jejich cena už bohužel překračuje limit běžného občana, i když ta cena je oprávněná vzhledem k ceně surovin a energie.
Čekala jsem, kdo první vytáhne otřepanou frázi "už to není jako za našeho dětství" 🤡Z téhle mantry na mě jdou osypky.
Proč by nešizený a luxusní zákusek měl překročit limit běžného občana? Vy se cpete dortíkem každý den? A kdo je dle vás ten "běžný občan"?
Milá paní, klidně si dám luxusní zákusek i za 150,-, to mi jednou týdně kapsu neutrhne.
315 kcal je třetina denního příjmu ženy? Vždyť to není ani bazál. Tohle je opravdu hloupost. 900 kcal na den možná pro nějakou hodně malou nepohybující se ženu a ani tak bych ji tak málo nedávala.
Sice tam je napsáno, že 315 kcal je čtvrtina (!) denního příjmu, což je 1260 kcal 😏, ale i tak to je dost málo.😏
Všechny tyto zákusky jsou výborné. Moje babička dělala skvělé trubičky se sněhem (=kremrole), my tomu říkáme trubičky. Větrník pěkně karamelový a šlehačkový a hezky nacucaný punčák, mňam. Ještě chybí špička s vaječným koňakem, laskonka, věneček...
1200 kcal má jako kdo za příjem? tak 12 letý děcko ne?... Kdo píše tenhle článek je naprostej dement... Pokud je žena v kalorickém deficitu, hubnout bude i když si dá větrník každej den tečka... 😄 neříkám, že je to nejlepší volba, ale z principu to fungovat bude... Pokud je v deficitu a nějak se hýbe běžně plus sport, myslím si že kolem 1700-1800 příjem mít může takže krásný 3 jídla plus větrník a bude to fungovat.. Po přečtení takových článků jsou pak ženy vypsychované si něco dát a mají PPP....
nejenom kalorie jsou důležité, sněhové zákusky mají málo tuku, cukr se dá vyběhat, Míša nebo cheesecake má z tvarohu hodně bílkovin a při lehkém hlídání i ostatních makro živin není důvod si ho nedat a je lepší jíst rozumně a třeba jednou za měsíc zbušit větrník, než se trápit a po dietě tam nacpat 3 najednou a několikrát týdně ... normálně se hýbající žena klidně ma bazal 1500 kcal a s výdejem 2000, tzn bude hubnout i při 1800 kcal denně
Jezte co chcete. Nedržte nesmyslné diety, ale pořádně se hýbejte. Jediné pravidlo co platí je poměr mezi příjmem a výdejem energie.
S vetrnikem jste mě ranili. Ale protože do Česka jezdím max 1x do roka, natruc si ho dám.
Co nádech? Porevolucni novinka na Ládví?
Ale máte pravdu, asi to nechci vědět...