no ze školy jsem už nějaký pátek ,ale čtyři špatně je skoro hodně.
Já myslím, že je v odpovědích chyba. Neustále to hází manikůru jako správnou odpověď. Jakákoli kúra - léčebná procedůra je s čárkovaným ú.
Slovním kořenem není kůra... myšleno obal stromu..
Jsou slova, která vypadají celkem nevinně, ale může se za nimi skrývat nebezpečí. Určete, která varianta je špatně (pouze jedna)....čtěte pozorněji zadání.....
To jsou blbosti.Měl jsem 7 z 10 dobrých,ale jen náhodou.Všechny otázky byly spisovně pro normálního člověka,jen pro vyloženě jazykovědce ne.Daloko hoší je psát např.chlapi byly,ženy byli a jiné prasárny pro imbecily co nechápou
Podle mě lze v otázce č. 2 považovat za správné obě odpovědi. To znamená že telefon je dostačně nabytý ve smyslu získaný. Uznávám však, že je to poněkud krkolomné, nikoliv však nesprávné.
Pokud děláte test, dělejte ho prosím zprávně. Nemůžete přeci mít sami hrubky a opravovat lidem správné odpovědi.
Tak se také polepšete!
V č.9 je 3. věta o řetězu taky správně.
Drazí, pokud zkoušíte lidi z češtiny, opraštew si zanlosti také, manikúra je správně s čárkou, nikoliv s kroužkem, není to vrbová kůra 🙂 Máte to špatně v obou kvizech
Však se má vybrat špatné slovo, a tím je „manikůra“…
Nebudu opakovat to, co se píše níže.
Manikúra je zásadně takto! Neumím si představit, kdyby si někdo nechal napsat ceduli s kroužkovaným ů!
Mimochodem, napsal jsem ů v manikúře a počítač mě to opravil...!
Nedopadla jsem dobre, ale zato mne to velmi bavilo. Už jsem mnohae zapomněla. Díky.
Co je špatně na větě
Každý řetěz je jen tak silný, jako jeho nejslabší článek.
Čárka. Ta tam nepatří.