1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 5 roky

A jakpak by si je nemohl nikdo pamatovat, když je denně hráli v rozhlase, kromě Televarieté pak byla jediná zábava v ČT Karel Gott ve Slaném. Nebyl to můj oblíbený zpěvák, nepovažuji ho za žádný idol, jmenoval se Gott, ale nechápu, proč z něj děláte Mistra a Boha. Už to je proti božským přikázáním. Pamatuji se, někdy v roce 1973 nebo 1974, se nechal vyfotit do Mladého světa nahý, až na jakousi bederní roušku. Švagr, jako první děl: jétiťmarjá, čo to tady má maličkýho? Ovšem, na druhé straně, jednou jsme jeli na služebku autem s kolegou a tam byl nějaký pořad, kde Karel Gott odpovídal na dotazy posluchačů. Jeden posluchač se ho ptal: A pane Gott, jak to zvládáte, není to pro vás moc práce, opravovat starý dům a mít mladou ženu? A Karel Gott odpověděl: "Víte, XY, mít starý dům a mladou ženu, to je vždy mnoho práce." Ta tehdy jsem mu připsala bod.

12
Před 5 roky
Halatova V

Názory nikomu neberu, ale lhát se nemá, v Mladém světě byl vyfocen v plavkách, nevím proč lžete, že nahý s bederní rouškou

Vydával milióny desek po celém světě a v západním Německu si ho vážili, jaky byl od nich. Lidé - hudební profesionálové si ho vážili, velmi kladně se o něm vyjadřovala Kubišová, mnoha lidem pomohl. Líbit se Vám jeho interpretace nemusí ( Eloise považuji za naprostou unikátní, kde utřel původního cizího zpěváka levou zadní), ale lhát o něm ? Je to ostuda, nic víc.

23
Před 5 roky

I když celý život poslouchám bigbít a na popík se dívám skrz prsty , před panem Gottem klobouk dolů . Široko daleko je to a vždy byla ,naše jediná celebrita v tom dobrém slova smyslu . Když se podíváme zpátky a vidíme ty " hvězdy " Sagvany , Davidy , Vávry , Muchové , Dolňáky , Hannigy , Janečky a spousty dalších obskurních postaviček , tak opravdu nelze srovnávat nesrovnatelné . Rovněž v přístupu k fanouškům ( i když nemusel ) byl hvězda . Vzhledem ke kariéře pana Gotta , si autorka článku mohla dát trochu více práce , těch hitů byla spousta , zvláště 60 - 70 léta , článek je zkrátka odfláklý .

21
Před 5 roky

Byl to pan Zpěvák , dobrý a přitom moudrý Člověk. Sledovala jsem jej od počátku jeho kariéry, zrál jako víno a navíc zůstal skromný a k lidem vstřícný.Pamatuji si jeho výrok k ženitbě za mlada: Nechci zklamat fanynky a patřit jedné ženě. Naštěstí to nedodržel a Ivanku si vybral dobře♥

12
Před 4 roky
Ružena Ucekajová

Ona si vybrala jeho. Prostě to chtěla a dokázala. On byl zamilován několikrát a hodně. Nicméně.. Díky Ivaně založil i rodinu. Rodinný život se vším všudy. To, co je pro nás samozřejmé, bylo pro něj vlastně záchranou.

5
Před 4 roky

Všechny? Nevím, ale pamatuji si jich stovky.. Většinou i celých textů . Že je přezpíval česky mu slouží ke cti. Vlastně nám tím přibližoval zahraniční hudbu. Neumím jazyky. A nechci se je ani učit. Jednak mi to nejde do hlavy a hlavně nijak netoužím po cestování do zahraničí, tak k čemu?. Proto ani Gotta v jiných jazycích většinou neposlouchám. V té nové knize mi přehršel anglických jmen a názvů písní působí spíše trauma. Neumím to ani přečíst, natož přeložit. Když pak slyším některou píseň v originále, slyším ji zároveň česky, jak ji nazpíval Karel a už mi tak nevadí. Pak se dají poslouchat i pro mě. Ale preferuji Češtinu. Máme krásný jazyk! Není třeba ho kazit ani měnit. Karel je NAŠE hvězda. Že si někdy vyjel , hlavně do Německa, to je jeho věc. Každopádně mnoho let, každoročně vydával krásné, České LP. Kdo jiný tohle dokázal??

13
Před 5 roky

Karla jsem měla ráda i jeho písničky, byl výjimečný , byl to Mistr a byl to idol, a vlastně i je. Mám ráda jeho písničku Září, vůbec ji nehrají, škoda.

22
Meddynka Novotná

Máte pravdu. Nehrají a také se s touto písní zapsal do podvědomí.

7
Před 5 roky

P. Gotta jsem měl rád ,nebyl jsem jeho přední fanoušek ale uznával jsem ho jako jedinou hvězdu, která toho hudbě dokázala mnoho .Mám moc rád LP Karel Gott Karel Vlach nebo DVD vánočních písní. Čest jeho památce.

18

Nevím proč ale Karel Gott téměř ve svých vzpomínkách nezpíval jednu ze svých nejkrásnějších písní : Dejte mi jen píšťalu a hůl. Asi k soucitu Jiřímu Štaidlovi který zemřel ve 30 letech.

9
Před 4 roky
Namhalzdenek Lachman

Ano... Jiřího byla strašná škoda. Měl velký talent a nepřebernou studnici nápadů na krásné texty.

5
Před 2 roky

Mám sice slabost pro jiný hudební žánr, nicméně hlas a písně, interpretované K. Gottem jsou jedinečné. Velmi ráda je všechny poslouchám, ale už v r. 1964 mě velmi oslovil krásný duet Gott-Chladil s písní "Je krásé lásku dát".

1
Před 2 roky

Mám LP desky a asi dvě s autogramem pana Gotta Kdysi dávno mi je nechal podepsat můj strýček, který pracoval v televizi na Kavkách. Bohužel jsem nikdy pana Gotta naživo neviděl. Škoda.

Jak stárnu, tak písnička, "Být stále mlád", mě stále více dojímá.

1
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontaktDSA