1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 3 roky

"cottage pasta" jsou "těstoviny z chaty"

Cottage cheese - je třeba uvádět celý výraz.

I v Itálii při objednání Latté nedostanete kafe, ale mléko ;o)

2
Před 3 roky

Připravovala jsem dnes k večeři (poprvé) a souhlasím s Jozefem, že dát méně vody (po fázi zamíchání všechno ještě plavalo, musela jsem před zapékáním mozzarellou přidat 10 minut).

K bylinkám: do cottage cheese jsem nastrouhala muškátový oříšek, do směsi zeleniny a nakrájené Kladenské pečeně jsem přidala lžičku oregana a jako obvykle jsem oregano promnula v dlani).

K mozzarelle: stačí nakrájet na tenké plátky a povrch jimi poklást - strouháním se jen zapatlá struhadlo.

Ke konzistenci těstovin: použila jsem takové ty mírně zvlněné fleky, nepředvařila jsem je. Byly pak perfektně měkké.

K zapékání: abych dosáhla pěkné zlaté barvy, přidala jsem čas na celkem 17 minut.

Pozn.: Přehlédla jsem tu sůl, protože v popisu není uvedeno, kdy ji přidat (asi rozpustit do té vody bych řekla); dosolovali jsme si každý podle chuti až na talíři.

Celkově: Povedený recept; udělají se přípravy a pak se to dělá v podstatě "samo".

Spokojenost; příště zkusím se špenátem.

Před 3 roky

Má zkušenost: méně vody, vždy se dá přilít, já příště těstoviny převařím a vodu nedám žádnou. Také je nešikovné použít dva sýry bez chuti, na vrch doporučuji zauzenou parenicu, nivu nebo jiný výraznější sýr. No a do směsi nejsou na škodu nějaké bylinky nebo pórek atp. čas potřebný na vaření jako obvykle podceněný.

4
Před 3 roky

Večeře nejsou nutné, ani potřebné ...kdy si to uvědomíme? Nikdy!

14
Před 3 roky
Miroslav Meza

Proto jsme tak baňatí.

8
Před 3 roky

Jako recept dobrý, ale jsou tam sacharidy a mouka, to večer není ideální.

13
Před 3 roky

No to je zase blaf 🙈🤣

9
Před 3 roky
Jitka Šímová

A proč? Jediné, co mě zaráží, je dávat těstoviny syrové, já osobně bych je povařila. Ale dělám třeba dceři podobné - s Lučinou (dám osmažit kousek cibulky, přidám nakrájenou šunku, na kostičky nakrájené rajče, Lučinu, osolím, opepřím, vmíchám do těstovin) - míní se po tom utlouct.

14
Před 3 roky

Levná to večeře...

1
Před 3 roky

Fuj.

5
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontaktDSA