"cottage pasta" jsou "těstoviny z chaty"
Cottage cheese - je třeba uvádět celý výraz.
I v Itálii při objednání Latté nedostanete kafe, ale mléko ;o)
Připravovala jsem dnes k večeři (poprvé) a souhlasím s Jozefem, že dát méně vody (po fázi zamíchání všechno ještě plavalo, musela jsem před zapékáním mozzarellou přidat 10 minut).
K bylinkám: do cottage cheese jsem nastrouhala muškátový oříšek, do směsi zeleniny a nakrájené Kladenské pečeně jsem přidala lžičku oregana a jako obvykle jsem oregano promnula v dlani).
K mozzarelle: stačí nakrájet na tenké plátky a povrch jimi poklást - strouháním se jen zapatlá struhadlo.
Ke konzistenci těstovin: použila jsem takové ty mírně zvlněné fleky, nepředvařila jsem je. Byly pak perfektně měkké.
K zapékání: abych dosáhla pěkné zlaté barvy, přidala jsem čas na celkem 17 minut.
Pozn.: Přehlédla jsem tu sůl, protože v popisu není uvedeno, kdy ji přidat (asi rozpustit do té vody bych řekla); dosolovali jsme si každý podle chuti až na talíři.
Celkově: Povedený recept; udělají se přípravy a pak se to dělá v podstatě "samo".
Spokojenost; příště zkusím se špenátem.
Má zkušenost: méně vody, vždy se dá přilít, já příště těstoviny převařím a vodu nedám žádnou. Také je nešikovné použít dva sýry bez chuti, na vrch doporučuji zauzenou parenicu, nivu nebo jiný výraznější sýr. No a do směsi nejsou na škodu nějaké bylinky nebo pórek atp. čas potřebný na vaření jako obvykle podceněný.
Večeře nejsou nutné, ani potřebné ...kdy si to uvědomíme? Nikdy!
Proto jsme tak baňatí.
Jako recept dobrý, ale jsou tam sacharidy a mouka, to večer není ideální.
No to je zase blaf 🙈🤣
A proč? Jediné, co mě zaráží, je dávat těstoviny syrové, já osobně bych je povařila. Ale dělám třeba dceři podobné - s Lučinou (dám osmažit kousek cibulky, přidám nakrájenou šunku, na kostičky nakrájené rajče, Lučinu, osolím, opepřím, vmíchám do těstovin) - míní se po tom utlouct.
Levná to večeře...
Fuj.