Do restaurací či kaváren (ne do bistra) jsem s dětmi od jejich 3 - 5 let chodila plánovitě. Vždy ale tak, aby to zvládly, tedy ne na hodiny. Je to součást výchovy, jak se chovat v různých prostředích. Vyplatilo se to, s dětmi jsem nikdy neměla uváděné problémy. A nebyli to nikdy žádné puťky.
Samozřejmě nikoliv večer, to už mají spát !
Je to právo majitele a provozovatele. Když vidím, jak se ti parchanti dneska chovají, tak by měli i s rodiči dostat přes pusu. Jenom když vidím, jak lezou ti blbci s malýma dětma do sauny, i když je tam napsáno od 16 let, tak je okamžitě vyhazuju.
Do které sauny chodite?Nikdy a nikde jsem se nesetkala s tímto pravidlem.Chodim se synem od 6 měsíců na plavání a už zde se učí návykům saunovani
S daným kodexem souhlasím a s majiteli bistra sympatizuji. Dle mého nejde o žádnou diskriminaci, jen o nastínění, jaké cílové skupině je podnik určený. Děti mají své hrací koutky jinde. Jistá pravidla a omezení v životě je prostě potřeba respektovat v dětství i v dospělosti a nedoporučení vstupu s malými dětmi určitě není fatální záležitostí pro nikoho. Na operu nebo klasickou činohru také těžko vezmete kojence či batole. Mám pět dětí a každé období mého i jejich života s sebou neslo jistá privilegia, ale zároveň i přirozené nevýhody, které bylo potřeba přijmout, abychom svým chováním neomezovali jiné lidi.
Vše je o pravidlech, slušnosti, neobtěžovat druhé a nechovat se tak, jako bych byl na světě sám !! Nevidím na tom nic špatného.. asi někdo ty pravidla stanovit musí ! Zřejmě vědí o čem píšou a ten problém se pak těžko řeší, když už dojde nechtěně třeba ke zranění, nebo nedopatřením se může stát skoro cokoliv...nedá se to předvídat. Jsou holt lidé, kteří mají jiný náhlled na věc a pro ty je tento návod, nebo žádost, doporučení majitele!
Úplně majitelům rozumím, také jsem měla malé dítě, ale je potřeba trochu soudnosti. Dítě je nepopsaný list a je potřeba jim ukázat určité mantinely. Dneska už jsou nejen základní školy plné tzv. osobností. Také jsem si nezvala domů kamarádky, které nechaly své děti dělat z našeho bytu stejnou kůlničku na dříví jakou měly doma a já jsem byla za zlou Matku, když jsem chtěla, aby si syn na návštěvě po sobě uklidil rozsypané křupky, nebo nesahal na elektroniku, nekrámoval zásuvky či nečmáral po zdi...
To si zase pisálci našli téma. A pořád ho budou omílat dokola. V Praze jsou stovky restaurací a kaváren, kam si můžou zajít. Zajděte se do toho bistra podívat a pak suďte. Nechte také nás, ať si někde v klidu posedíme. Nejhorší je totiž, že ty matky si to pletou s klubovnami. Cucají tři hodiny jeden čaj nebo kafe, dětem nejraději nacpou nějaké přinesené sušenky a nechají je ať otravují jiné.
Chápu obě strany. Jako máma malého dítěte si sama radši vyberu podnik, který je baby friendly a je čistě na provozovateli, jak svůj podnik pojme a nesnáším rodiče, co ignorují svoje děti, co kopou do stolů, dělají fakt bordel a třeba ničí hračky. Ale na druhou stranu mě točí všeobecný názor "děti mají být ticho a šoupat nohama". Nejen v restauraci, ale i v mhd, v obchodě, všude. Jsou to děti proboha, něco občas nechtěně shodí, smějou se, mluví nahlas, prdí nahlas, a nestydí se za to. Spoustě lidem by to kolikrát taky prospělo, než to úzkoprsé "co si o mně kdo pomyslí". Trochu nadhledu a pochopení by to chtělo, pro obě strany.
Být ticho v restaraci nebo MHD by měl být i dospělý. Něco jiného je "krčma v přístavu" tam se s řevem a i občasnou fackou počítá 🤣
Pokud má restaurace kousek pro děti tak ano. Pokud nemá rodič kontrolu nad dítětem, tak by neměl chodit, do restauraci kde bude otravovat ostatní. Když jako rodič budu mít rozvstekane dítě, tak si to vezmu sebou a najím se někde jinde.
Děti máme s manželem rádi 😀ale když jedeme na dovolenou a ta možnost je, vybíráme hotely bez dětí 😀a myslím,ze když jdeme na oběd či večeři, tak máme nárok se najíst v klidu 😀nebereme to jako nějakou diskriminaci rodin s dětmi, neb někdy je to opravdu šílené 😀náš názor 😂😂😂
To co sepsal majitel bistra je seznam neřesti moderních matek. Taky dítě nevezmete do kina na Titanic a budete doufat, že ho to bude bavit. Asi by vás hnali,kdyby dítě rušilo. Co je na tom k nepochopení. Manželka pracuje v družině. 3 a 4 třída. To je docela síla,co se tam děje. Takže si dovedu představit co děti dovedou v malé, klidné kavárně. Lidí vůbec nechápou poselství a hlubší pointu tohoto sedmera. Provozovatel chce bistro a ne fastfood s hřištěm pro děti. Já osobně takové podniky nenavštěvují,ale u nás v hospodě jsou děti vítány a paní hospodská ví, že jsou rodiče schopni své ratolesti umravnit. Za mě pro majitelé bistra palec nahoru 👍