Co z toho furt děláte takovou bramboračku?!? Prostě chtějí mít ve kšeftě klid! A je to v pořádku! Restaurací i pro děti je v Praze spousta, tak ať si maminy prostě zajdou jinam! A je vyřešeno! 😉👍
Myslím, že se nikdo nepohorsuje nad tím, že existují podniky, kde děti nechtějí, to je v pořádku, v zahraničí je to už naprosto běžné. Ale jde o formu, kterou to dal podnik najevo. Češi se mají tendenci neustále nad někoho povyšovat. Ať už to jsou chudší spolužáci, důchodci a teď dokonce děti. Chápu i to, že některé děti jsou neposedové a určitou skupinu lidí to muže rušit. Ale celkový text je prostě už předem ponižující, hlavně pro ty, co mají deti vychované a už od vstupních dveří mají na sobě cejch...
Ale rodiče s dětmi vychovanými můžou do restaurace.
Ty děti se dost často neumí chovat a rodiče to prostě nevidí ! Takže já se nedivím
Přesně. Protože vidí jen sebe. A ne ty druhý, ze si tam chtějí zrelaxovat či v klidu si s někým pokecat. Ať tam v klidu jsou, ale ať se ty děti naučí společenskému chování. Kdyby seděli a nekřiceli, neběhali po restauraci tak je vse v pořádku. Protože si představte situaci. Lidé tam mají i jednání pracovní a když tam dítě ruší tak je to fakt blbí.
Majitel bistra ví nejlépe, zda mu podnik drží klidní hosté, nebo pár naprosto nezvladatelných rozeřvaných dětí, kterým rodiče nechtějí křivit osobnost.
S tím problém není, jako včera jsem šla do cukrárny, která nebere karty, tak jsem odešla a víckrát už tam nepůjdu.
Zase jsou podniky, které jsou naopak baby friendly nebo k pejskům.
Když to shrnu, tak jasně z komentářů vyplývá, že děti nevadí, vadí neohleduplní rodiče, kteří ty děti nevychovávají, ale nechají si je přerůst přes hlavu v rámci pěstovaného kultu dítěte.
Co je komu do toho co si majitele svych hospod daji za podminky jednou je to jejich restaurace tak co reknou to plati nebudou tam chodit chlapi tak nebudou nebudou tam chodit deti tak nebudou jednou je tu demokracie a hotovo a nebo chcete znova komunismus a prikazovat lidem co muzou a nemuzou
Kdyby všichni rodiče měli své děti zvládnuté, nebyly by takové diskuze potřeba. Dnes se lidem rádo podsouvá, že dítě, které obtěžuje ostatní hosty restaurace řevem a stahováním ubrusů si trénuje svoji osobnost…
Diskriminace to není, že některé děti pustím a některé ne. Všechny děti mají možnost se chovat v restauraci slušně a splnit tak podmínku. Diskriminace by byla, že budu pouštět podle barvy kůže nebo pohlaví.
Není nic lepšího, než ječící děcko u vedlejšího stolu v restauraci nebo 5 hodin kopání do sedadla ve vlaku či letadle od nevychovaného smrada.
Ideální antikoncepce 😄
Moje řeč, dělala jsem v elektru a když jsem viděla rodiče jak vybírají mobil a o děcku ani neví...musela jsem zasahovat mockrát. Děcka lítali po prodejně, kroutili vším možným...natvrdo jsem je vykázala ven.